Pim Pimentel

Pim Pimentel

Nadat hij op vijf jarige leeftijd nog geen stuntman mocht worden van zijn ouders stond Pim Pimentel op jonge leeftijd als kind acteur op set bij onder andere Waar is het paard van Sinterklaas?, Het schnitzelparadijs en Sweet Love.
Na zijn opleiding op het 4e gymnasium, waar hij ook eindexamen deed in film, besloot Pim een jaar in Denemarken te studeren aan het European Film College. Hier werkte hij als cinematograaf mee aan de film Tak mor die première ging op het Copenhagen Short Film Festival.
Na zijn tijd in Denemarken liet hij zijn droom als stuntman achter en begon hij met zijn studie Cinematography aan de Nederlandse filmacademie. Tijdens zijn studie werkte hij mee aan de derdejaars documentaire Pleasant Hell (Suzanne Koopstra) die in première ging op IFFR maar ook draaide hij buiten school projecten zoals de korte film Het komt wel goed die in première ging op het Nederlands Film Festival of het AMFI afstudeerproject The Field en modecampagnes in Parijs voor het merk Zomer.
Pim liep stage als 2nd AC op de set van Hardcore Never Dies onder Lennert Verstegen. Hij studeerde af met de fictiefilm De anatomie van een meermin (Carmen Maria) en het VFX project A Taste of Friendship (Merel Hogerheijde, Sammy Shefa Idris) waarbij hij ervaring opdeed met het werken met LED schermen.
 

Terug naar lijst
Delen