Rocco Hidma

Rocco Hidma

Opleiding
Composing for Film
Lichting
2024
Website
roccohidma.com
E-mail
roccohidma@gmail.com

Rocco Hidma is een veelzijdige componist voor film en andere media. Vanaf jonge leeftijd heeft hij een grote interesse voor film en muziek, die zich uitte in het maken van video’s en het schrijven van muziek. Zijn passie voor het samenspel tussen muziek en beeld leidde hem naar filmmuziek. Hij studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, met de master Composing for Film.

Rocco: “Ik zie het componeren van muziek voor film als een uitdagende mogelijkheid tot artistieke verkenning. Ik waardeer de diversiteit aan genres en de experimentele aard van filmmuziek, waarbij ik mezelf graag uitdaag om nieuwe technieken en stijlen te verkennen. Elke film biedt de gelegenheid om een uniek verhaal te vertellen, waarbij ik mijn creativiteit kan inzetten om de perfecte muzikale sfeer te creëren die past bij het verhaal en de emoties die het wil overbrengen”.

Rocco schreef de muziek voor de volgende films De was (Jetske Lieber, 2023), King Ridwan (Sammy Shefa Idris, 2023), Kalf (Dirkje Duwel, 2024), Toen we jongens waren (Merel Hogerheijde, 2024), An Animator's Oddyssey (Tjeerd Boersma, 2024).
 

Terug naar lijst
Delen