Roosmarijn Hopman

Roosmarijn Hopman

Opleiding
Productie
Lichting
2024
Website
www.otterfilms.nl
E-mail
contact.rooshopman@gmail.com

Roosmarijn Hopman (Amsterdam, 2000) ging na het behalen van haar gymnasiumdiploma direct door naar het oriëntatiejaar Productie op de Nederlandse Filmacademie. Daar deed ze ervaring op bij meerdere projecten, zowel fictiefilms als documentaires. 
Tijdens haar studie Productie op de Nederlandse Filmacademie heeft ze zich verdiept in uitvoerende productie, waarbij praktische oplossingen altijd vanuit de inhoud komen. In haar tweede studiejaar liep ze stage bij Topkapi Films voor de Netflix film Happy Ending van Joosje Duk.
Naast haar studie aan de Filmacademie werkte Roosmarijn als producent en opnameleider mee aan een aantal uitdagende projecten. De korte film Wij waren 23 (Matthijs Sluijs, 2023) was onder andere te zien bij Shortcutz Amsterdam.
Roosmarijn studeerde af met de fictiefilm Doodgewoon (Ronald Zuidinga), en de documentaires Teken mij een thuisland (Nour Alkheder) en Toen we jongens waren (Merel Hogerheijde).
Na de Filmacademie wil Roosmarijn zich verder ontwikkelen binnen het productievak, door onder andere te verdiepen in de aspecten waar ze het meest enthousiast van wordt, waaronder financiën en postproductie.
 

Terug naar lijst
Delen