Ruben Coers

Ruben Coers (Beverwijk, 2000) studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie in 2024 in de richting Visual Effects & Immersive Media.

Toen Ruben op jonge leeftijd “The Never Ending Story” zag, wist hij meteen wat hem te doen stond. Onderzoekend en afstruinend bewoog hij zich door de vroege jaren van het internet.
Het bekijken van tutorials en video’s inspireerde Ruben om zijn ogen te focussen op Visual Effects.
In 2020 had Ruben al bijna jaar 10 jaar compositing ervaring, iets waar hij met veel plezier en passie zijn tijd aan spendeerden. Toen hij begon aan zijn opleiding op de Nederlandse Filmacademie heeft hij besloten zijn focus meer te verleggen naar 3D & CGI. Na het hebben van een interesse in camera, geluid, licht en spel vielen de puzzel stukjes samen. In 3D is er namelijk een mogelijkheid om dit allemaal te creëren.

In zijn tweede jaar kreeg Ruben een groter aantal freelance klussen, (gerelateerd aan Visual Effects). Tijdens deze periode heeft hij animaties en compositing mogen maken voor onder andere Snipes, Het Eye Filmmuseum en diverse TV-reclames voor Dirk van de Broek, Lidl & Inshared.

In zijn derde jaar heeft Ruben stage gelopen bij Ghost VFX in Copenhagen Denemarken. Hier heeft hij als CG Generalist mogen werken aan twee projecten: Star Wars: Ahsoka & Star Trek: Discovery – Season 5
Hij refereert dan ook naar deze tijd als “De beste 3.5 maanden van zijn carrière”.

In zijn afstudeerjaar heeft Ruben als lighting artist en motion-capture specialist gewerkt aan de afstudeerfilm A Taste of Friendship (Merel Hogerheijde, Sammy Shefa Idris). Ook heeft hij gewerkt als supervisor op de film De anatomie van een meermin (Carmen Maria). 
 

Terug naar lijst
Delen