Sanne Breij

Sanne Breij

Opleiding
Sound design
Lichting
2024
Website
www.sannebreij.nl
E-mail
info@sannebreij.nl

Sanne (Haarlem, 2001) werd tijdens haar eerste muziekles op de middelbare school betoverd door het maken van muziek. Toen zij later filmpjes begon te maken bij die nummers, groeide een interesse in het monteren van geluid en zo kwam zij op de Filmacademie terecht.

Ze maakte in 2023 het sound design voor de jeugddocumentaire De Vader Van De Rechercheur, een film van Maarten de Schutter. Die film werd geselecteerd voor Makers van Morgen (2Doc), Cinekid en Let’s Doc (Warschau). Ze is op de filmacademie vooral betrokken geweest bij documentaires, maar werkt ook graag aan fictiefilms. Zo werkte zij tijdens haar stage bij Helle Willemstein mee aan De Break-up club (Jonathan Elbers) en de docuserie Danny & The Americans (VPRO, Danny Ghosen)

Dit jaar studeert zij af met haar sound design voor De Toekomst Is Failliet, van Suzanne Koopstra. Een uitdagende en veelzijdige film waarin ze haar kwaliteiten kwijt kon én veel nieuwe vaardigheden kon oefenen. Verder deed ze het setgeluid voor Teken mij een thuisland (Nour Alkheder), de mixage voor de fictiefilm Januari (Jetske Lieber) en nam ze samen met Yorn Slootjes het geluid op voor Toen we jongens waren (Merel Hogerheijde).

Dat geluid bij haar past, is de afgelopen jaren zeker gebleken. Ze blijft na de academie met plezier werken in de filmindustrie en zoekt daaromheen graag haar interesse in Pedagogiek wat meer uit. Zo hoopt ze die kennis van de universiteit ook weer toe te kunnen passen in haar werk als sound designer. 
 

Terug naar lijst
Delen