Sterre Crochunis

Sterre Crochunis

Opleiding
Production design
Lichting
2024
E-mail
sterre.crochunis@gmail.com

Sterre Crochunis (Haarlem,1999) vindt in Production Design een plek om haar liefde voor verhalende werelden uit te pluizen en te visualiseren. Ze heeft een passie voor onderzoeken, vanaf de grote lijn tot de kleinste details, en op die manier een volledige filmwereld af te kunnen beelden.

Tijdens de studie heeft Sterre alleen maar meer ontdekt hoe zeer ze van handwerk en ambachtelijke projecten houdt. De diverse technieken en materialen bieden haar alleen maar een positieve uitdaging. Vooral decoratief werk van decor en special props gaan haar aan het hart.

Sterre heeft stage gelopen bij Hanneke Wind en in het art department meegedraaid bij het maken van Pulang (Martin Schwab 2024).

Sterre heeft de production design gedaan voor de afstudeerfilm De anatomie van een meermin (Carmen Maria 2024) en meegeholpen aan de bouw en decoratie voor de set van A Taste of Friendship (Merel Hogerheijde en Sammy Shefa Idris 2023).  Door beide films ontdekte Sterre dat ze meer aandacht wilt geven aan de natuurlijke elementen in de visuele vormgeving, in wetenschappelijke en artistieke zin. In haar artistiek onderzoek heeft ze hier verder onderzoek naar gedaan en ze is van plan zich na de academie hier nog meer in te specialiseren. 
 

Terug naar lijst
Delen