Tessel van der Linden

Tessel van der Linden

Opleiding
Productie
Lichting
2024
E-mail
tesselvanderlinden@gmail.com

Tessel van der Linden (februari, 2001) begon in 2019 met een liefde voor film aan het oriëntatiejaar Productie en ontdekte haar affiniteit met het productievak.
Na haar veelzijdige stage bij Lemming Film waar ze zich breed heeft mogen ontwikkelen, begon ze aan haar derde jaar waarin ze ze twee korte films heeft mogen produceren: King Ridwan ( Sammy Shefa Idris, 2023) en De was (Jetske Lieber, 2023).

King Ridwan werd vervolgens geselecteerd voor Makers van Morgen van 2Doc, Cinekid, het Movies that Matter educatieprogramma en het GoShort educatieprogramma. De film, die in Friesland werd gedraaid, werd ook geselecteerd voor PLONS!, het Noordelijk Film Festival en DOKtober van Omroep Fryslân.

De Was werd geselecteerd voor het Homegrown en het Go Ahead programma van het Go Short Filmfestival, waardoor ook een internationaal publiek kennis heeft kunnen nemen van de film.

Voor haar afstuderen produceerde Tessel twee films en een commercial. De documentaire De Toekomst is Failliet (Suzanne Koopstra) neemt de eindeloze sloop in Rotterdam onder de loep en neemt de kijker daarin mee aan de hand van Rotterdammers Bep en Tinus de Does. Ze produceerde voor de tweede keer een fictiefilm die werd geregisseerd door Jetske Lieber Januari. Een film over je identiteit vinden anno 2024 in Amsterdam.

Ze koos binnen productie voor de specialisatie uitvoerende productie omdat ze hier haar talenten meer in kwijt kan. Haar hart ligt bij maatschappelijke verhalen, zowel in fictie als in documentaire en ze wil hier graag mee verder na de academie.
 

Terug naar lijst
Delen