Yannick Giraud

Yannick Giraud

Opleiding
Cinematography
Lichting
2024
Website
www.yannickgiraud.com
E-mail
yannickg@live.nl

Yannick Giraud (1995) ontdekte al op jonge leeftijd zijn passie voor film. Tijdens zijn studie Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam (2013-2016) verdiepte hij zich in filmstudies. Na zijn studie volgde hij de lichtcursus aan de Filmacademie (2016-2017) en liep hij stages bij speelfilms zoals Gek van Oranje (2018) en Vechtmeisje (2018). Na zijn stageperiode werkte hij drie jaar lang als belichter en camera-assistent. Ook was hij betrokken bij meerdere afstudeerfilms van de Filmacademie als gaffer.

Eenmaal op de Filmacademie kreeg Yannick de kans om verschillende genrefilms, zoals horror en science fiction, op 16mm en 35mm te draaien, wat zijn liefde voor cinematografie en alternatieve genres deed groeien. Samen met regisseur Jetske Lieber maakte hij zijn derde- en vierdejaars film, uit hun gedeelde liefde voor verhalen over echte mensen. In zijn derde jaar draaide hij de film De was (2023, Jetske Lieber), die genomineerd werd voor het Go Short festival in Nijmegen. Zijn afstudeerfilms Januari (2024, Jetske Lieber) en Mijn Lief Kind (2024, Maarten de Schutter) markeren het hoogtepunt van zijn opleiding aan de Filmacademie.
Met een focus op cinematografie streeft Yannick ernaar om zijn talent verder te ontwikkelen en te groeien als een veelzijdige cinematograaf in zowel fictie, documentaire als commercieel.
 

Terug naar lijst
Delen