Youri den Boef

Youri den Boef (Baarn, 2001) studeerde in 2024 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Visual Effects. Hij heeft zich tijdens zijn studie vooral beziggehouden met het supervisen van verschillende producties en hij specialiseerde zich in digital compositing.

In zijn derde jaar heeft Youri de film King Ridwan (Sammy Shefa Idris) gesupervised. Dit is een korte documentaire over tiktokker Ridwan. Vlak nadat deze film is afgerond heeft Youri stage gelopen bij het postbedrijf Storm Post Production in Amsterdam waar hij gewerkt heeft aan verschillende producties.

In zijn afstudeerjaar heeft Youri in totaal vier verschillende films gesupervised. Hij was druk bezig met de visual effects van de films, Kalf (dirkje duwel), Januari (jetske Lieber), Vaders Zijn Ook Zonen (Sammy Shefa Idris) en de film Goudvink (Amanuel Feben Demoz). Hij heeft zowel op set als tijdens de post de visual effects van deze vier films begeleid. Wat hem veel voldoening heeft gegeven en hij trots kan zeggen dat hij zijn steentje heeft bijgedragen aan de eindexamenfilms.

Na de Filmacademie hoopt Youri in het buitenland door te kunnen groeien door te werken bij een groot visual effects bedrijf, dus wie weet zie je hem binnenkort ergens op de credits staan.
 

Terug naar lijst
Delen