Mick van Rossum | studieleider Cinematography

Mick studeerde in 1994 af aan de Filmacademie. Na zijn afstuderen begon hij vrij snel met het draaien van videoclips en commercials. Sinds 2000 richtte hij zich meer op TV drama (Loverboy (2002), Doodslag (2012), Overspel (2012), Van God Los (2011) en speelfilms (Linoleum (2008), Bellicher: Cel (2012), Mannenharten (2013). Tegenwoordig werkt hij naast zijn werk als studieleider nog in de praktijk als DoP voor drama (King of the road (2020), videoclips (de Staat, Anouk) en vooral ook voor commercials. Daarnaast is hij actief in het bestuur van het NSC (Netherlands Society of Cinematographers) en bij IMAGO; de wereldwijde overkoepelende organisatie van cinematography societies.

Raymond Grégoire | docent Cinematography

Raymond heeft een ruime ervaring als belichter en chef belichter bij speelfilms, documentaires, commercials, televisiefilms en televisieseries. Hij werkte onder andere aan: Zuiderzeemuseum, De Dream, Caught, Theo & Thea in de gloria, Mijn vader woont in Rio, De brug, Kinderen van Waterland, One against the wind, Jiskefet, De man met de hoed, Tijger, Coverstory, Wij Alexander.

Marc Matze | docent Cinematography

Marc studeerde in 1998 af aan de filmacademie. Na zijn afstuderen heeft hij eerst een aantal jaar gewerkt als focus-puller bij dramaseries, speelfilms en commercials. Daarnaast heeft gewerkt als cameraman voor uiteenlopende projecten. Na het werken op de set is hij gaan werken als hoofd van de technische afdeling van een AV-verhuurbedrijf.

Mies Rogmans | docent Cinematography

Na eerst de Academie voor Fotografie in Den Haag gedaan te hebben, studeerde Mies in 1996 af aan de Filmacademie. Daarna werkte ze aan uiteenlopende filmproducties; aan fictieprojecten en series als Draadstaal maar voornamelijk en met heel veel liefde aan documentaires (o.a. veel producties voorTegenlicht). Ze heeft de laatste jaren in Berlijn gewoond waar ze ook als fotograaf werkzaam was. Momenteel werkt Mies aan een lange documentaire Grains of Sand (werktitel) en aan een aantal foto opdrachten.

Lonneke Worm | programmahoofd Propedeuse en docent Cinematography

Lonneke Worm is programmahoofd Propedeuse en docent Cinematography. In 2002 is ze afgestudeerd aan de Filmacademie in de richting camera/licht. Na het afstuderen heeft ze eerst gewerkt als belichter en daarna als focuspuller bij speelfilms en commercials. Daarnaast heeft Lonneke gewerkt als cameravrouw bij zeer uiteenlopende projecten, korte films, documentaires, videoclips maar ook met veel plezier gewerkt aan projecten met fotografen en andere kunstenaars. De afgelopen jaren heeft ze zich bezig gehouden met het ontwikkelen van verschillende didactische werkvormen binnen het onderwijs.

Gastdocenten

Onder andere: Tom Bakker, Miga Bär, Niels Boon, Robbie van Brussel, Joris Bulstra, Barry Clarke, Rolf Dekens, Peter Delpeut, Danny van Deventer, Daan Dillo, Chris Hacken, René Höcker, Piotr Kukla, Marco Maas, Menno Mans, Michiel Rummens, Stef Tijdink, Paul Wilens. 

Delen