Cursussen

Heb je een passie voor film? Zou je graag aan de slag gaan als productie- of lichtassistent of assistent production design? Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken, sociaal vaardig en vind je het leuk om in een team te opereren? Dan is één van de eenjarige cursussen iets voor jou.

 

Meld je aan!

In de periode van september tot en met juni kun je aan de Nederlandse Filmacademie een eenjarige cursus volgen. Je krijgt inzicht in de totstandkoming van een filmproductie en doet werkervaring op binnen de gekozen richting. Tijdens de Open dagen van de Filmacademie kun je meer informatie krijgen over de cursussen. 

Wil je aan de slag als productieassistent, assistent opnameleiding of assistent locatiemanager? Dan kies je voor de cursus productieassistentie. Je houdt van film, bent nieuwsgierig en als er iets geregeld moet worden, ben jij de eerste die dat doet.

Je krijgt les in scriptcontinuïteit, het programma movie magic en het maken van call sheets. Tijdens het cursusjaar werk je als assistent op de set van verschillende producties. 

Per jaar worden er 20 cursisten aangenomen. 
Deadline 1 juni 2018

Meer informatie?
Annemiek van Gorp
annemiek.vangorp@ahk.nl
020-527 7362

Meer weten over het terrein van Productie? Kijk dan ook bij de afstudeerrichting Productie.

Wie zich bezig wil houden met vormgeving van film (kleurstelling en stijl, locaties, decors, haar, make-up, kostuum) kiest de cursus production designassistentie. De cursus geeft je de basis om binnen het art department aan de slag te gaan. Je bent creatief en niet bang om hard te werken.

Je krijgt les in decorbouw, tekenen en rekwisieten. Tijdens het cursusjaar werk je als assistent op de set van verschillende producties. 

Per jaar worden er tien cursisten aangenomen.
Deadline 1 juni 2018

Meer informatie?
Annet Saatrübe
annet.saatrube@ahk.nl
020-527 7476

Meer weten over het terrein van Production design? Kijk dan ook bij de afstudeerrichting Production design.

Met deze cursus ga je aan de slag als assistent belichter. Je hebt interesse in techniek en vindt het leuk om in een team te werken.

Je krijgt les in elektriciteit, lichttheorie, apparatuur en steigerbouw. Tijdens de cursus behaal je je Hoogwerker Certificaat en het Voldoend Onderricht Persoon Laagspanning examen (VOP-LS). Tijdens het cursusjaar doe je veel set-ervaring op bij het cameradepartement en sta je als licht assistent op de set.

Binnen de Lichtassistentie cursus bestaat de mogelijkheid om een module DIT (Digital Image Technician) te volgen. In deze module krijg je onder andere les in data handling, kleurcorrectie en toegepaste computer- en videotechniek. Deelnemen aan deze (extra) module kan alleen bij bewezen geschiktheid. Er kunnen maximaal zes cursisten aan deelnemen. Zij zullen, behalve als lichtassistent op tweede, derde en vierdejaars projecten, ook worden ingezet als data handler/DIT op fictie eindexamenfilms. 

Per jaar worden er 12 cursisten aangenomen.
Deadline 25 mei 2018

Meer informatie over de lichtcursus?
Juul Bovenberg 
juul.bovenberg@ahk.nl

Meer informatie over de DIT module?
Marc Matze
marc.matze@ahk.nl

Meer weten over het terrein van de lichtassistent/belichter? Kijk dan ook bij de afstudeerrichting Cinematography.

Studieprogramma

De cursussen bestaan uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte duurt vier weken. Je volgt lessen, bezoekt bedrijven en filmsets en er zijn gesprekken met professionals. Na afloop vindt een afsluitend tentamen plaats. Het praktijkgedeelte loopt door tot de zomervakantie. In deze periode assisteer je bij filmproducties van de Filmacademie. In het voorjaar maak je met alle cursisten een korte film.

Kosten

De kosten voor de cursus liggen rond de 2.050 euro. De eenjarige cursussen zijn ongesubsidieerd. Je komt dus niet in aanmerking voor studiefinanciering.

Voor alle cursussen geldt

  • het is handig om in Amsterdam te wonen.
  • het hebben van een rijbewijs is handig, maar niet verplicht.
  • gedurende de cursus ben je vaak fulltime aan het werk, net als in de film, soms ook 's avonds en in het weekend. 
  • het Nederlands beheersen is een voorwaarde om toegelaten te worden. 
  • het cursuscertificaat biedt geen garantie tot toelating aan de Bachelor-opleiding.
  • het is een goede oriëntatie op de Filmacademie. 
'De cursus is ongelooflijk leerzaam en inspireert om alle mogelijkheden binnen de filmwereld met beide handen aan te grijpen! Een hele goede kennismaking met het vak filmmaken.'
Náhani Borking, cursus productieassistentie 2016 -2017
Delen