Danyael Sugawara | studieleider Regie fictie

Danyael Sugawara is sinds 1 april 2018 studieleider Regie Fictie. Sugawara studeerde in 2004 af als regisseur aan de Filmacademie met de eindexamenfilm The Quiet One. Na verschillende succesvolle producties won hij met zijn eerste speelfilm Alles stroomt een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. De afgelopen jaren gaf hij gastlessen bij de Filmacademie, was hij docent Camera Acteren aan de HKU en coachte hij onder andere acteurs, regisseurs en scenaristen. In 2017 rondde hij de nieuwe serie voor RTL/Videoland Odds af. Daarnaast schrijft hij samen met Heleen Suèr aan de internationale speelfilm When Fucking Spring is in the Air.

Mart Dominicus | docent Regie fictie

Mart regisseerde diverse documentaires waaronder Go West Young Man, Blind side block, 19,99 en Tour des Legendes en was werkzaam bij het Filmfonds als intendant voor artistieke speelfilms.

Gastdocenten en coaches

Onder andere: Simone van Dusseldorp (oa Briefgeheim, Kikkerdril), Mijke de Jong (oa Laila M., Joy), David Lammers (oa Langer Licht, Smeris), Michiel van Jaarsveld (oa De Maan van Anouar, De Maatschap), Iván López Núñez (oa Vlucht HS13, My Life on Planet B), Ties Schenk (oa MONK, Hoe overleef ik?)

Delen