Anne van Melick | studieleider Scenario

Anne studeerde in 2006 af als scenarioschrijver aan de Filmacademie. Na een jaar werken in dit vak, startte ze met een tweede studie die ze in 2012 afrond: Geschiedenis, aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens en na deze opleiding werkte ze enkele jaren in de uitgeverswereld en journalistiek, als schrijver, eindredacteur en projectleider. Vanaf 2012 werkte ze eerst als coördinator, en later als vervangend studieleider bij Scenario. Vanaf augustus 2016 is ze studieleider van deze afdeling.

Rob Arends | docent Scenario

Rob Arends komt oorspronkelijk uit de theaterwereld waar hij met name werkzaam was als regisseur van verschillende theaterproducties. In 1990 maakte hij de overstap naar de film- en televisiewereld. Met Maarten Lebens schreef hij mn. voor de VPRO-jeugd. Buiten eigen werk als de dramaserie De Weg naar school en een aantal korte films (oa.Tijger en El Toro) bewerkte hij de Madelief-reeks van Guus Kuijer en de Polleke-boeken voor film (Krassen in het Tafelblad en Polleke) en als serie voor de televisie.

Hans Heesen | docent Scenario

Hans Heesen werkte als scenarist samen met regisseur Jos Stelling aan de speelfilms De Vliegende Hollander, No Trains No Planes en Duska. Daarnaast schreef hij kinderboeken en publiceerde hij samen met Lex Veerkamp de interviewbundel Een volstrekt onverklaarbaar wonder, de eerste stappen op het filmpad van twaalf Nederlandse filmmakers. In 2012 verscheen zijn boek Wie zijn ogen niet gebruikt, is een verloren mens, een reeks vraaggesprekken met filmmaker George Sluizer. 

Ellen Verhoeff | docent Scenario

Gastdocenten

Onder andere: Don Duyns, Mieke de Jong, Esther Wouda, Pieter Bart Korthuis, Rogier de Blok, Ena Sendijarevic, Bastiaan Tichler, Lenina Ungari, Jean van de Velde, Helena van der Meulen, Anne Barnhoorn, Willem Bosch, Miryam van Lier, Evianne Lamme, Katrien van Beurden, Oscar van Woensel, Matthijs Bockting, Eva Zanen, Philip Delmaar, en de leden van Winchester McFly.

Delen