Buitenlandse gasten

Naast vele gastdocenten uit de Nederlandse film- en televisiewereld, nodigen we bij de Scenarioafdeling graag sprekers uit het buitenland uit. Schrijvers voor film of televisie, maar ook docenten en scriptgoeroe’s die hun sporen hebben verdiend in het internationale werkveld. Zo deelden onder andere Camilla Ahlgren (o.a. hoofdschrijver The Bridge, script editor Millenium-reeks), Barbara Machin (o.a. hoofdschrijver Waking the Dead), Olivia Hetreed (o.a. scenarioschrijver Girl with a Pearl Earring, Wuthering Heights), Keith Cunningham (scriptgoeroe en schrijver van The Soul of Screenwriting) en Tatjana Samopjan (script consultant en key note speaker over langlopend televisiedrama) eerder al hun kennis en ervaringen met de studenten Scenario. Bij het organiseren van deze lezingen en workshops werken we ook graag samen met het Netwerk Scenarioschrijvers.

Internationale samenwerking
De Scenarioafdeling werkt graag samen met buitenlandse filmscholen, zodat je als student in ieder geval eenmaal tijdens je studie gelijkgestemden van andere filmlanden en –culturen ontmoet en leert kennen. Via workshops, internationale (studenten)filmfestivals en excursies werken we onder andere samen met de National Film en Television School in Beaconsfield, Engeland, de Filmuniversität Babelsberg in Duitsland, en de Hochschule für Fernsehen und Film München in Duitsland. Waar mogelijk werk je als student samen met studenten van deze buitenlandse scholen.

St. Joost
De kunstacademie AKV|St. Joost in Breda en Den Bosch staat bekend als school waar zowel creatief als toegepast werk wordt gemaakt in de gebieden Beeldende Kunst, Illustratie|Animatie, Fotografie|Film en Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp. Met de afdeling Illustratie|Animatie organiseren wij in het tweede jaar een workshop ‘Schrijven voor Animatie’. 

Delen