Ben Zijlstra | studieleider Sound design

Ben begon zijn studie aan de HTS (werktuigbouw) maar studeerde daarna door op de Filmacademie (geluid en camera). Aansluitend werkte hij 17 jaar als freelance geluidsman voor documentaire en fictie films, oa. De JurkKleine Teun06Zus en ZoIn het Huis van mijn Vader, Conducting MahlerElliot CarterLandschappen waar niemand van weet.... Sinds 2001 is hij studieleider Sound design aan de Filmacademie. 

Jillis Molenaar | docent Sound design

Na zijn afstuderen aan de Filmacademie in 2003, verzorgde Jillis geluidsopnames en sound design voor diverse documentaires. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de geluidsopnames en geluidsmontage voor korte fictiefilms en dramaseries. Films waaraan hij werkte werden vertoond op verschillende nationale en internationale filmfestivals. Sinds 2005 is Jillis ook actief in het HBO en MBO onderwijs als gastdocent en docent. Sinds 2015 is Jillis docent aan de Filmacademie.

Michel Schöpping | docent Sound design

Michel haalde zijn doctoraal examen muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij werkte onder meer als docent muziek in het middelbaar onderwijs en als koordirigent. Vanaf 1978 is hij werkzaam als componist, sounddesigner en mixer voor films als KhadakAltiplanoDe helaasheid der DingenBloody Mondays and Strawberry PiesSchastye MoeAntipodas. Daarnaast is hij trainer bij het Torino Filmlab en EP2C. Sinds 2007 is Michel docent aan de Filmacademie.

Giel van Geloven | docent Sound Design

Giel studeerde in 1999 af aan de filmacademie, richting Sound Design. Sindsdien werkt hij als sound designer en re-recording mixer aan speelfilms (oa. Broeders, Supernova, Matterhorn, Simon), dramaseries (o.a. Hollands Hoop, Ramses, De Daltons, A’dam E.V.A.) en documentaries (o.a. Wad, The Good Terrorist, De Leugen).  Sinds 2019 is Giel docent aan de Filmacademie. 

Gastdocenten en coaches

Onder andere: Cilia Erens, Frank van der Weij, Giel van Geloven, Vladimir Rakic en Jurre Haanstra. 

Delen