Studieprogramma

De opleiding staat in het teken van het ontwikkelen van een eigen visie op filmgeluid. Hierbij staat de techniek altijd ten dienste van het inhoudelijke geluidsconcept. Je leert vorm te geven aan het geluid terwijl je tegelijkertijd rekening houdt met eisen vanuit andere disciplines: scenario, regie, camera en montage.

Vanaf het tweede jaar wordt er een stevige inhoudelijke basis binnen het vakgebied gelegd. Je leert over geluidsopname, geluidsmontage en -mixage. In dit jaar gaan inhoud, theorie en ambachtelijkheid hand in hand.

In het derde jaar ga je verder op de ingeslagen weg; je ontwikkelt je eigen visie door het verzorgen van het sound design voor een commercial en een derdejaarsproductie.

Het vierde jaar staat nog meer in het teken van de praktijk. Van één of meerdere eindexamenproducties verzorg je de opname van het setgeluid, de geluidsmontage en mixage.

In de laatste twee jaren werk je intensief samen met de studenten van de master Composing for Film van het Conservatorium van Amsterdam.

 

Studiegids

2017-2018

Delen