Kasper Oerlemans | studieleider Visual effects & Immersive media

Kasper werkte een aantal jaren als visual effects supervisor aan Nederlandse speelfilms. Hij is een van de oprichters van de NVX, de Nederlandse vereniging van visual effects professionals. Eerder werkte hij bij het postproductiehuis Filmmore. In 2007 studeerde hij af aan de Filmacademie in de richting Visual effects & Immersive media (voorheen IMVFX). Sinds 2015 is Kasper studieleider.

Annet Saatrübe | projectleider & coach Visual effects & Immersive media

Annet Saatrübe studeerde Journalistiek in Tilburg en Regie documentaire en Montage aan de Filmacademie. Vanaf 1991 deed zij research en productie voor documentaires (o.m. De Domeinen Ditvoorst, Bad Girls, This is my Picture when I was dead) en vanaf 1993 stortte Annet zich ook op de productie van series, korte- en lange fictiefilms (o.m. Winter '89, Wie aus Weiter Ferne, Hertenkamp, Nussin, De Ziener, Papa's Song). Annet was tussen 2002 en 2006 docent Productie aan de Filmacademie en vanaf 2011 projectleider.    

Harry Schreurs | head of Immersive Media/R&D

Harry is van 1985 tot 1999 werkzaam geweest als 3D designer/VFX supervisor bij het Nederlands Omroep Productie Bedrijf (NOB) in Hilversum. Tot de opdrachten behoorden voornamelijk grote kunst-(tv), opera-(Holland Festival), en theater-producties. Van 1999 tot 2005 was hij freelance virtual designer/supervisor voor div. (inter)nationale tv, film en kunstproducties. Vanaf 2005 is hij als studieleider verbonden aan de Nederlandse Filmacademie.

Nikki van Sprundel | docent Immersive Media & VRAcademy

Nikki van Sprundel was al vóór het ontstaan van de VRAcademy (sinds 2017) gastdocent in VR bij de Filmacademie en daarna ook bij de Academie voor Theater en Dans. Sinds 2019 is zij nu officieel werkzaam bij de VRAcademy, waar zij naast het geven van haar lessen ook bouwt aan overig VR curriculum binnen de AHK. Hiernaast is zij experimenteel, onderzoekend en conceptueel VR regisseuse en Head of Content voor VR Days Europe.

Sem Assink | docent Visual effects & Immersive media

Sem studeerde in 2005 af met de eerste animatiefilm van de Filmacademie (Hold the Line). Daarna werkte hij tien jaar voor Guerrilla Games. Hier deed hij de animatie voor de Killzone series en Horizon Zero Dawn.Vanaf 2016 werkte Sem als karakter animator aan verscheidene bioscoopfilms (The Little Vampire, Luis & the Aliens, Hodja) en als lead animator aan de Ultra Kort Catastrophe. Sinds 2006 is hij betrokken als coach op de filmacademie.

Ewoud Heidanus | docent Visual effects & Immersive media

Ewoud is oud-student van de Filmacademie. Hij studeerde af in 2011. Na de academie ging hij aan de slag bij de grote VFX-bedrijven in Londen, met name bij Double Negative. Daar heeft hij zijn talent kunnen gebruiken voor de compositing van films zoals Wonder WomanA Cure for WellnessFantastic Beasts and Where to Find ThemBatman v Superman: Dawn of JusticeInterstellar, Man of SteelSkyfall en nog vele andere. Ewoud is naast zijn docentschap ook nog zeer actief in het werkveld.

Jilt van Moorst | docent Visual effects & Immersive media

Na zijn studie Interaction Design (HKU) ging Jilt aan de slag als creative technologist. Naast het technisch realiseren en programmeren van veel interactieve installaties, games en applicaties, is hij ook actief als audiovisueel kunstenaar. Via zijn zelf ontwikkelde VJ software Flowmotion kwam hij in contact met Philips, waar hij veel met 3D gedaan heeft. Ook is hij werkzaam in de filmwereld waar hij onder andere werkte met Peter Greenaway en Roland Emmerich. Hij is sinds 2004 werkzaam bij de Filmacademie.

Rudi Nieuwenhuis | docent Visual effects & Immersive media

Rudi is tijdens zijn studies Sociale- en Economische Psychologie van de digitale straat geplukt door een headhunter en zo de media creation branche ingerold. In het begin vooral voor interactieve producties maar steeds meer richting 3D animaties, veelal voor commercials en organisaties in de culturele erfgoedsector. Vanwege zijn kennis en ervaring met Houdini werd hij als gastdocent uitgenodigd bij de filmacademie. Daar is hij sinds 2011 de vaste docent voor Dynamics in Houdini. Naast zijn lessen is Rudi ook nog zeer actief in het werkveld.

Herman Statius Muller | docent Visual effects & Immersive media

Nadat Herman was afgestudeerd aan de HKU (master ISCA) ging hij in dienst bij Geesink Studios als character animator. Daarna werkte hij enkele jaren op het mediapark bij de afdelingen Virtual Productions en production design van Dutchview. Hij heeft veel (internationaal) gefreelanced als 3D trainer en animator. Momenteel is Herman ook werkzaam als docent bij de Saxion Hogeschool in Enschede.

Marijn Eken | docent Visual effects & Immersive media

Marijn heeft een heel gevarieerde achtergrond. Geschoold in zowel elektrotechniek als informatica, maar met een voorliefde voor film, heeft hij op veel verschillende plekken gewerkt. Na een korte carrière in de IT is hij als freelance visual effects supervisor en compositor aan de slag gegaan voor Nederlandse film- en tv-producties. Ook heeft hij zich een tijd gericht op kleurcorrectie. Het buitenland lonkte en dat resulteerde uiteindelijk in compositing werk bij Scanline, Method Studios, Dneg en Rise FX. Marijn heeft o.a. aan films gewerkt als The Avengers, Cloud Atlas, Iron Man 3, The Maze Runner, Interstellar en Mission Impossible - Rogue Nation. Inmiddels weer terug in Nederland richt hij zich nu op real-time graphics toepassingen, zoals VR/AR en projecten voor musea en theater. Sinds 2018 is hij docent op de afdeling Visual effects & Immersive media.

Matthijs van Eerden | applicatiebeheerder

Matthijs studeerde in 2009 af in de richting Immersive Media and Visual Effects. Na afstuderen heeft hij zich meer verdiept in web development, programeren en IT. Sinds mei 2015 versterkt hij het Visual effects & Immersive media team in o.a. technische ontwikkeling, automatisering, servers, en applicatie beheer. 

Gastdocenten

Onder andere: Thaumar Rep, Albert van Vuure, Matthijs Joor, Maarten Verhoeven, Jonathan Elbers, Cor Booy, Thijme Grol, Victorine van Alphen en Julian Foddy.

Delen