Naar inhoud
 

Contact

Bart Römer | directeur

Bart Römer is sinds 1 september 2012 directeur van de Filmacademie. Daarvoor was hij netmanager van Nederland 2, de zender voor kunst, cultuur en verdieping van de Publieke Omroep. Eind jaren negentig was Römer als Hoofd Programma Ontwikkeling betrokken bij het ontwikkelen van televisieconcepten voor John de Mol Producties, later Endemol. Tussen 2007 en 2009 was hij hoofdredacteur en algemeen directeur van Multiculturele Televisie Nederland. Daarvoor was hij zelfstandig mediaconsulent en had hij functies bij de publieke omroep; onder meer was hij hoofd fictie van de KRO. Hij begon zijn loopbaan als acteur. Daarnaast is Bart Römer schrijver van jeugdromans, toneelstukken en hoorspelen.

Allard Koers | hoofd bachelor

Allard Koers studeerde Kunstgeschiedenis & Archeologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waarna hij zijn loopbaan begon als docent moderne en hedendaagse kunst, eerst aan de Radboud Universiteit en daarna bij ArtEZ in Arnhem. Vanaf 2001 was hij daarnaast programmamaker en hoofd debat bij filmhuis LUX in Nijmegen.

In 2011 startte hij bij de opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving van ArtEZ, eerst als coördinator en vanaf 2015 als studieleider. In het voorjaar van 2022 maakte hij de overstap naar de Filmacademie in zijn huidige functie als Hoofd Bachelor.

Stéphanie Dekker | zakelijk leider

Stéphanie studeerde Kunstgeschiedenis aan de UvA. Na haar studie werd ze marketingmanager bij Universal Pictures waar ze werkte aan campagnes voor zowel grote blockbusters als kleine releases. Zes jaar later verruilde zij film voor tv en werkte als manager marketingcommunicatie voor Talpa en later MTV Networks. 

Na een decennium media en entertainment koos zij voor de non profit sector en zette zich als zakelijk leider bij Orange Babies in voor zwangere vrouwen met hiv in zuidelijk Afrika.

Vanaf 2013 werkte zij bij amsterdam&partners (I amsterdam) als managing director business & stakeholder management. In de zomer van 2023 maakte zij de overstap naar de Filmacademie. Hier gaat zij over het zakelijk beleid, met o.a. de aandachtsgebieden financiën, new business/projects, AV/IT en overige faciliteiten, VR Academy, personeel en bedrijfsvoering.

Mieke Bernink | lector

Mieke Bernink studeerde filosofie en psychologie voordat ze aan haar journalistieke carrière begon. Van 1991 tot 1999 was ze hoofdredacteur van filmmagazine Skrien. Daarna (2001-2008) speelde ze een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Nederlands filmbeleid als secretaris van de Raad voor Cultuur. Naast een groot aantal artikelen, beslaat haar werk een aantal boeken waaronder de tweede editie van The Cinema Book (BFI 1999),  Bewogen Beelden (Moving Pictures) door Johan van der Keuken (2001) en Fons Rademakers – scènes uit leven en werk (2003). September 2008 werd Mieke Bernink gevraagd de nieuwe masteropleiding van de Filmacademie op te zetten, die een half jaar later van start ging.

Nicolette Jongkind | managementassistent & beleidsmedewerker

Nicolette ging na haar studie Management Economie en Recht aan de HES, naar de VU in Amsterdam. Daar rondde zij in 2005 haar studie Culturele Antropologie af. Zij werkte als creatief producent en sinds 2009 is zij verbonden aan de AHK in verschillende functies. Daarnaast werkte zij bij de VU als onderzoeker binnen het Centre for Digital Humanities en zat zij in het bestuur van Treehouse NDSM; een broedplaats voor jong talent op het NDSM-terrein. Momenteel is zij managementassistent/beleidsmedewerker bij de Filmacademie en voor één dag in de week projectcoördinator Diversiteit en Inclusie voor het Servicebureau van de AHK. Sinds juni 2022 is zij ook actief als (life) coach. 

Inga Schlosser | managementassistent

Elvira Pouw | programmacoördinator & communicatie

Elvira studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen in Utrecht en deed vervolgens de Master Preservation And Presentation Of The Moving Image aan de Universiteit van Amsterdam. Na stages bij o.a. het Nederlands Film Festival, werkte zij als marketing & communicatiemedewerker bij het Cinekid Festival en Yo! Opera. 

Annemiek Verkuijl | onderwijskundig adviseur

Annemiek studeerde Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente, waarna zij als onderwijskundige aan de slag ging bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar deed zij veel ervaring op met docentprofessionalisering en de didactische inzet van ICT in het onderwijs. Na tien jaar ruilde zij Rotterdam in voor Amsterdam en de universitaire wereld in voor het HBO. Ze werkte ruim acht jaar voor de Amsterdam School of International Business aan de Hogeschool van Amsterdam, voornamelijk op het gebied van curriculumvernieuwing en kwaliteitszorg. Hierna maakte zij de overstap naar de creatieve wereld van de Filmacademie. Ook hier houdt zij zich bezig met onderwijsontwikkeling en kwaliteitszorg.

Kim Siban | financiële administratie

Kim Siban is sinds 2001 werkzaam bij de Nederlandse Filmacademie. Zij verzorgt de financiële administratie voor zowel medewerkers als studenten.

Delen
 

Contact