Onderwijsbureau

Juul Bovenberg | hoofd onderwijsbureau

Juul Bovenberg studeerde in 1994 af aan de Filmacademie in de richting Regie documentaire en Productie. Ze is sindsdien voornamelijk werkzaam geweest als regisseur van korte en lange documentaires die zij in samenwerking maakte met diverse omroepen. Ze won verschillende prijzen voor haar werk. Naast haar werk als regisseur was Juul ook werkzaam als coach en docent. 

Fleur van Berge | coördinator Propedeuse & Production design en schrijfcoach

Fleur studeerde Media & Cultuur (Master Filmwetenschappen) aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte als opnameleider op de set van verschillende producties en werkte voor het Cinekid Festival en de Gerrit Rietveld Academie. Naast haar werk als coördinator op het onderwijsbureau is Fleur schrijfcoach op de Filmacademie.

Jona Bessem | coördinator studentenzaken

Jona heeft na haar lerarenopleiding in de TEHATEX-vakken (tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen) 10 jaar gewerkt als medewerker P&O bij verschillende bedrijven. Bij haar vorige werkgever – een welzijnsorganisatie – heeft zij een aantal functies uitgeoefend waaronder Planner van de invalpool, Medewerker debiteurenbeheer en Eigenaar/Beheerder van het tijdregistratiesysteem. 

Marieke Brouwer | coördinator roosters & IMVFX

Marieke studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Zij werkte na haar studie enige jaren afwisselend voor het NFF en IFFR en daarna als projectcoördinator bij diverse postproductiebedrijven. Sinds 2014 is ze werkzaam op het onderwijsbureau van de Nederlandse Filmacademie als coördinator roosters en IMVFX.

Karin van den Heuvel | coördinator Sound design & Montage

Karin van den Heuvel is sinds 1988 in dienst van de academie in diverse functies. Daarvoor werkte zij onder andere als accountsecretaresse bij reclamebureau PMS & vW en als directiesecretaresse bij theater De Balie.

Dirk Achten | coördinator Scenario en Cinematography

Dirk studeerde Audiovisuele Kunsten - medium Film aan het Ritcs in Brussel. Daarna werkte hij veelal als 1st assistant-director mee aan Belgische en Nederlandse fictieprojecten en commercials, met bijzondere aandacht voor de creatieve kant van het filmmaken.

Monique Robeerst | coördinator Productie

Monique Robeerst werkt sinds 2001 bij de Filmacademie. Daarvoor werkte ze als management assistent bij de SOSA, een onderdeel van In Holland en in diverse functies bij de VNU.

Anke Worms | coördinator Regie

Anke studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap (afgerond in 2016 aan Universiteit Utrecht), gevolgd door de master Arts & Society (afgerond in 2018 aan Universiteit Utrecht). Haar eerste jaren in het werkveld spendeerde zij als cursisten- en projectadministrateur, medewerker programmering en productie, en medewerker kassa/receptie bij Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM. Daarnaast was zij werkzaam als theaterdramaturg bij diverse projecten en programmamedewerker bij talkshow Herman Centraal. Sinds augustus 2020 is Anke werkzaam bij het onderwijsbureau van de Nederlandse Filmacademie, waar zij ondersteuning biedt bij de opleiding Regie fictie en Regie documentaire, evenals bij het oriëntatiejaar. 

Delen