Nikki van Sprundel | docent Immersive Media & VRAcademy

Nikki van Sprundel studeerde in 2015 af bij de VPRO met een onderzoek naar VR Storytelling, waarna ze vooral de drang voelde om haar opgedane kennis en denkwijzen te delen. Ze heeft gewerkt met verschillende regisseurs voor wie VR maken nieuw was en hen wegwijs gemaakt in de nieuwe beeldtaal en mogelijkheden. Ook heeft ze een aantal eigen VR producties geregisseerd en van 2017 tot en met 2021 was zij curator van de Church of VR bij VR Days Europe.

Nikki van Sprundel is sinds 2017 gastdocent in VR Storytelling bij de Filmacademie en heeft daarmee de start van de VRAcademy meegemaakt. Sinds 2019 is zij in dienst bij de VRAcademy als docent. Sinds 2021 leidt zij samen met Jilt van Moorst de VRAcademy. Zij richten zich nu op het verder uitbreiden van de VRAcademy werkzaamheden en de vernieuwing van de specialisatie Immersive Media binnen de studierichting Visual Effects & Immmersive Media van de Filmacademie.

Jilt van Moorst | docent Immersive media & VRAcademy

Na zijn studie Interaction Design (HKU) ging Jilt aan de slag als creative technologist. Naast het technisch realiseren en programmeren van veel interactieve installaties, games en applicaties, is hij ook actief als audiovisueel kunstenaar. Via zijn zelf ontwikkelde VJ software Flowmotion kwam hij in contact met Philips, waar hij veel met 3D gedaan heeft. Ook is hij werkzaam in de filmwereld waar hij onder andere werkte met Peter Greenaway en Roland Emmerich. Daarnaast heeft hij aan een aantal grote VR producties heeft gewerkt en combineert audiovisuele kunst, VR en performance met Sonotrope.
Jilt is sinds 2004 werkzaam bij de Filmacademie en heeft samen met Harry Schreurs de Immersive Media afdeling en VRAcademy opgezet. Sinds 2021 heeft hij samen met Nikki van Sprundel de leiding over de VRAcademy.

Aron Fels | docent VRAcademy

Delen