Bart Römer | directeur

Bart Römer is sinds 1 september 2012 directeur van de Filmacademie. Daarvoor was hij netmanager van Nederland 2, de zender voor kunst, cultuur en verdieping van de Publieke Omroep. Eind jaren negentig was Römer als Hoofd Programma Ontwikkeling betrokken bij het ontwikkelen van televisieconcepten voor John de Mol Producties, later Endemol. Tussen 2007 en 2009 was hij hoofdredacteur en algemeen directeur van Multiculturele Televisie Nederland. Daarvoor was hij zelfstandig mediaconsulent en had hij functies bij de publieke omroep; onder meer was hij hoofd fictie van de KRO. Hij begon zijn loopbaan als acteur. Daarnaast is Bart Römer schrijver van jeugdromans, toneelstukken en hoorspelen.

Hanneke Bloemendal | hoofd financiën en faciliteiten

Hanneke is afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool Maastricht en verruilde de horeca na enige tijd voor de culturele sector. Bij het Amsterdams Uitburo leidde zij de implementatie van het kaartverkoopnetwerk voor de Amsterdamse theaterkassa’s. Vervolgens was zij als sectorhoofd en waarnemend directeur bij de bibliotheken Amstelveen-Amstelland onder meer nauw betrokken bij de bouw en inrichting van de centrale vestiging in Amstelveen. Bij de Filmacademie houdt Hanneke zich bezig met zakelijk beleid, ondersteuning en bedrijfsvoering. Zij is tevens lid van de stuurgroep Cinegrid Amsterdam.

Mieke Bernink | lector & hoofd Master of Film

Mieke Bernink studeerde filosofie en psychologie voordat ze aan haar journalistieke carrière begon. Van 1991 tot 1999 was ze hoofdredacteur van filmmagazine Skrien. Daarna (2001-2008) speelde ze een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Nederlands filmbeleid als secretaris van de Raad voor Cultuur. Naast een groot aantal artikelen, beslaat haar werk een aantal boeken waaronder de tweede editie van The Cinema Book (BFI 1999),  Bewogen Beelden (Moving Pictures) door Johan van der Keuken (2001) en Fons Rademakers – scènes uit leven en werk (2003). September 2008 werd Mieke Bernink gevraagd de nieuwe masteropleiding van de Filmacademie op te zetten, die een half jaar later van start ging.

Aafje Terwey | hoofd Bachelor

Aafje Terwey was adjunct-directeur bij de Theaterschool en daar verantwoordelijk voor de opleidingen Scenografie, Techniek en Theater en Productie Podiumkunsten en de onderwijsondersteunende afdelingen. Eerder was ze bij de Theaterschool onder meer werkzaam als stafdocent, artistiek leider van de Opleiding Productie Podiumkunsten. Van april 2012 tot april 2013 was zij waarnemend directeur van de Theaterschool.

Arie Geerding | Stafmedewerker onderwijsontwikkeling

Arie werkte twaalf jaar als programmamaker van bedrijfs- trainingsfilms en educatieve lespakketten. Daarna was hij 7 jaar kerndocent bij een hbo-opleiding tot audiovisueel programmamaker. Daar was hij ook projectleider van een ingrijpende curriculumvernieuwing. Vervolgens was Arie twaalf jaar verbonden aan een onderwijskundig adviesbureau voor hoger onderwijs. Van daaruit hield hij zich bezig met alle aspectenrond competentiegericht leren en opleiden. Als projectleider curriculumvernieuwing is Arie bij de Filmacademie verantwoordelijk voor het sturen van het (werk-)proces en het versterken van de (onderwijskundige) kwaliteit.

Nicolette Jongkind | managementassistent & beleidsmedewerker

Nicolette ging, na haar studie Management Economie en Recht aan de HES, naar de VU in Amsterdam. Daar rondde zij in 2005 haar studie Sociale Wetenschappen af. Na een wereldreis ging ze aan het werk als creatief producent voor films en commercials. Met deze bagage en een passie voor creatieve talentontwikkeling werkt zij nu bij de Filmacademie als management assistent. Daarnaast was zij in de periode 2013-2015 werkzaam bij de VU als onderzoeker binnen het Centre for Digital Humanities. Momenteel zit zij in het bestuur van Treehouse; een broedplaats in oprichting voor jong talent op het NDSM-terrein. 

Annelie Spaans | managementassistent

Annelie is werkzaam als managementassistent voor de directie en het managementteam en is afgestudeerd in de communicatie- en informatiewetenschappen. Na jaren op de afdeling communicatie van het Joods Historisch Museum te hebben gewerkt, is zij vanuit de 17e eeuwse synagogen het Mr. Visserplein overgestoken om de 20e eeuwse nieuwbouw van de Nederlandse Filmacademie te betrekken.

Kim Siban | financiële administratie

Delen