Onderwijsbureau

Juul Bovenberg | hoofd onderwijsbureau

Juul Bovenberg studeerde in 1994 af aan de Filmacademie in de richting Regie documentaire en Productie. Ze is sindsdien voornamelijk werkzaam geweest als regisseur van korte en lange documentaires die zij in samenwerking maakte met diverse omroepen. Ze won verschillende prijzen voor haar werk. Naast haar werk als regisseur was Juul ook werkzaam als coach en docent. 

Fleur van Berge | coördinator Propedeuse & Production design

Fleur studeerde Media & Cultuur (Master Filmwetenschappen) aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte als opnameleider op de set van verschillende producties en werkte voor het Cinekid Festival en de Gerrit Rietveld Academie.  

Jona Bessem | coördinator studentenzaken

Jona heeft na haar lerarenopleiding in de TEHATEX-vakken (tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen) 10 jaar gewerkt als medewerker P&O bij verschillende bedrijven. Bij haar vorige werkgever – een welzijnsorganisatie – heeft zij een aantal functies uitgeoefend waaronder Planner van de invalpool, Medewerker debiteurenbeheer en Eigenaar/Beheerder van het tijdregistratiesysteem. 

Marieke Brouwer | coördinator roosters & IMVFX

Marieke studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Zij werkte na haar studie enige jaren afwisselend voor het NFF en IFFR en daarna als projectcoördinator bij diverse postproductiebedrijven. Sinds 2014 is ze werkzaam op het onderwijsbureau van de Nederlandse Filmacademie als coördinator roosters en IMVFX.

Karin van den Heuvel | coördinator Sound design & Montage

Karin van den Heuvel is sinds 1988 in dienst van de academie in diverse functies. Daarvoor werkte zij onder andere als accountsecretaresse bij reclamebureau PMS & vW en als directiesecretaresse bij theater De Balie.

Esther van der Krol | coördinator Scenario

Esther haalde haar Master of Special Educational Needs en werkte jarenlang als leerkracht in het basisonderwijs. Ze besloot in 2015 het roer om te gooien en zich op het (toneel)schrijven te richten. Naast haar werk op de Filmacademie werkt zij als toneelschrijver en illustrator. 

Elvira Pouw | coördinator Regie & communicatiemedewerker

Elvira studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen in Utrecht en deed vervolgens de Master Preservation And Presentation Of The Moving Image aan de Universiteit van Amsterdam. Na stages bij o.a. het Nederlands Film Festival, werkte zij als marketing & communicatiemedewerker bij het Cinekid Festival en Yo! Opera. 

Monique Robeerst | coördinator Productie

Monique Robeerst werkt sinds 2001 bij de Filmacademie. Daarvoor werkte ze als management assistent bij de SOSA, een onderdeel van In Holland en in diverse functies bij de VNU.

Delen