Anna de Beus

docent, trainer & coach


Hoi! Ik ben Anna.

Vele jaren werkte ik in de filmwereld in verschillende functies. Ik genoot altijd enorm van het leven op de filmset maar stiekem miste ik iets. 

Mijn verlangen om mensen te begeleiden en mijn creativiteit te kunnen combineren, komt nu samen in mijn werk als coach. En dat is te gek!

Het geeft me energie en ongelooflijk veel voldoening.  Mijn opleiding als systemisch coach volgde ik aan het Bert Hellinger Instituut. Daarnaast heb ik een achtergrond in mindfulness, restorative yoga en tension release exercises. Mijn toolbox met hulpmiddelen is gevarieerd en inzetbaar voor allerlei vragen en breid ik voortdurend uit met bijscholing.

Hoe kan ik je helpen?
Misschien kom je steeds in dezelfde situatie terecht, heb je last van belemmerende patronen of worstel je met een vraag. Of heb je het vermoeden dat er onbewuste patronen en loyaliteiten vanuit je achtergrond of andere sociale systemen meespelen. Misschien heeft dit effect op hoe je je voelt, wil je daar graag iets aan doen maar weet je even niet hoe je dat kunt aanpakken. 

Ik kan je helpen kijken vanuit een ander perspectief, van waaruit het vraagstuk er anders uitziet, een andere vraag is geworden, of misschien zelfs helemaal geen vraagstuk meer is. Wat voor vraag je ook hebt, wie je ook bent, hoe je je ook voelt, wees welkom.

Hoe ziet een sessie eruit?
Tijdens de coaching sessies werk ik samen met jou om te oefenen in bewustwording op innerlijke blokkades, het stellen van gezonde grenzen en effectieve communicatie. 

Eigenlijk is het innerlijke krachttraining. Aan de hand van prikkelende vragen, opdrachten en creatieve oefeningen wordt je aangezet tot het anders waarnemen en plaatsen van jezelf.  In de sessies en erna komt er een proces in beweging om oude, of voor jou niet werkende patronen te kunnen laten varen en nieuwe wegen in te kunnen slaan. 

Heb je misschien juist behoefte aan meer mentale veerkracht en fysieke ontspanning dan kijken we ook hoe mindfulness technieken jouw meer rust en acceptatie kunnen geven in het nu. Ik bied je een veilige ruimte, vrij van oordeel, waar je kunt werken aan je persoonlijke en creatieve groei.

Mijn achtergrond
Na mijn afstuderen aan de Filmacademie in 2002 ben ik gaan werken als rekwisiteur en art director op allerlei sets van series, films en commercials. 

Ook werkte ik lang als producer en heb ik enige tijd een agentschap gerund. Film was mijn grote liefde maar gaandeweg kwam ik erachter dat het helpen en verbinden van mensen me zoveel voldoening gaf dat ik langzaam mijn droom begon te transformeren en besloot beide liefdes, film en coachen, met elkaar te verenigen. Sinds 2018 werk ik als freelance docent op de Filmacademie en geef lessen in samenwerking en communicatie. Ook werk ik als trainer in het bedrijfsleven en als coach van film professionals en andere creatieven. Naast mijn opleiding als coach heb ik verschillende workshops en trainingen in mindfulness, trauma release en stresscoaching gevolgd. Ik ben getrouwd en moeder van twee tienerdochters. We wonen middenin de natuur onder de rook van Amsterdam met onze drie kippen en hond.

Je kunt mij bereiken via:
backbonefilmcollective@gmail.com
www.thebackbonefilmcollective.com

Delen