Bestanden delen

Er zijn verschillende manieren om je bestanden of mappen in de cloud op te slaan en te delen met anderen. Hieronder vind je instructies voor twee veelgebruikte en gebruikersvriendelijke methodes. Het staat je vrij je bestanden op een andere wijze aan te leveren, maar zorg er in elk geval voor dat de links geldig zijn tot het begin van het studiejaar in september. 

Google Drive

Als je al een Google account hebt (bijvoorbeeld voor Gmail of YouTube) dan hoef je geen nieuwe account aan te maken. Anders kan dit via deze link. Google Drive is benaderbaar via drive.google.com. Log in met je Google-accountgegevens.

1. Om een map of bestand toe te voegen, klik je op “Nieuw".

2. Vervolgens kun je een nieuwe map maken, een map uploaden of een bestand uploaden. 

3. Wanneer de map of het bestand is geüpload, klik erop met de rechtermuisknop en kies “Link ophalen”.

4. De link die nu verschijnt kopieer je en plak je in het materiaalformulier voor je aanmelding. De Filmacademie kan nu bij de map of bestanden die je door middel van deze link beschikbaar hebt gesteld. 

Dropbox

Dropbox is een gratis programma waarmee gemakkelijk foto’s, video’s en documenten gedeeld kunnen worden tussen computers. De Dropbox map met daarin jouw bestanden wordt gesynchroniseerd tussen alle computers waarop dropbox geïnstalleerd is. Registeren en inschrijven via www.dropbox.com.

Ga naar de Dropbox map op je  computer. 

1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt delen en selecteer Dropbox > Get link…

2. De link naar het bestand staat nu op je klembord.

3. Druk op plakken (ctrl + V) om de link in bijvoorbeeld een e-mail te zetten.

4. Tip: Het verkrijgen van een link kan ook via dropbox.com of via de Dropbox App. 

Delen