Edson da Conceicao | Regie Fictie Lichting 2019

Edson studeerde in 2008 af aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Hij was destijds 20 jaar en vond zichzelf nog te jong en onervaren om zich aan te melden voor de Nederlandse Filmacademie. Hij is daarna meteen het werkveld ingegaan en heeft zeven jaar als freelancer gewerkt als regieassistent, opnameleider, cameraman en editor voor verschillende korte films, speelfilms en commercials. Met zeven jaar ervaring bij verschillende departementen is hij aangenomen in 2015 aan de Nederlandse Filmacademie.
Edson wist van jongs af aan dat hij verhalenverteller wilde worden. Het liefst vertelt hij verhalen die mensen recht in het hart raken. Hij heeft een enorme fascinatie voor persoonlijke verhalen en is altijd op zoek naar de verhalen achter de persoon.

Melvin Stewart | Scenario Lichting 2021

Melvin heeft zich van jongs af aan bezig gehouden met het schrijven van verhalen. Echter, tijdens zijn middelbare schooltijd verloor hij het schrijven een beetje uit het oog, ook al bleef hij volhouden ooit zijn eigen tv-serie te zullen opnemen. Onbewust van de mogelijkheden om zich professioneel te ontwikkelen als schrijver, koos Melvin voor de studie psychologie. Toch begon het na het behalen van zijn diploma weer te kriebelen. Melvin volgde enkele cursussen scenarioschrijven en verdiepte zich in de literatuur. Ondanks dat hij al jarenlang fulltime werkte als kinder- en jeugdpsycholoog en jeugdzorgwerker, besloot hij op latere leeftijd alsnog te kiezen voor zijn droom te schrijven voor film en tv en melde hij zich aan bij de Nederlandse Filmacademie. In de toekomst wil Melvin zich graag richten op tv-drama waarin mensen zichzelf herkennen, waaronder de jeugd uit de grote stad in het bijzonder.

Perla Vita Beerens | Scenario Lichting 2019

Perla groeide op in het zuiden van Limburg waar ze haar passie voor film ontwikkelde. Met een camera maakte ze tot haar zeventiende eigen korte films tot ze het vak scenarioschrijven ontdekte en alleen nog maar wilde schrijven. Ze besloot zich meteen aan te melden voor Scenario op de Filmacademie en werd in 2015 aangenomen. Tijdens haar jaren op de Filmacademie heeft Perla een stijl ontwikkeld gericht op een jonge doelgroep waar haar personages het plot leiden. Ze ziet en vertelt het liefst films met zware thema’s in een geestig en luchtig jasje.

Thom Lunshof | Regie Fictie Lichting 2020

Na zijn eindexamen in Leeuwarden heeft Thom,  tijdens zijn tussenjaar, veel ervaring opgedaan als regie- en productieassistent voor tv en film. Voor Thom was film uiteindelijk het medium dat hem de kans gaf verschillende audiovisuele disciplines te combineren. Zo maakt hij graag films met een uitgesproken vormgeving en wil altijd via het experiment de grenzen van film verkennen. Daarnaast wil hij films maken die de kijker uitdaagt en confronteert, films waarbij het antwoord niet meteen voor het oprapen ligt.

Leila Sahir | Scenario Lichting 2021

Leila was van jongs af aan al gefascineerd door verhalen in de breedste zin van het woord. Toch duurde het nog even voor ze hier ook echt iets mee ging doen. Na een niet zo succesvolle middelbare schoolcarrière volgde een lome zoektocht, naar wat het toch was wat ze wilde doen met haar leven? Zo ging ze eerst werken, probeerde verschillende opleidingen uit en kwam na een lange tijd uiteindelijk in aanraking met een theaterfestival voor jongeren waar ze uitgedaagd werd om zelf te schrijven en te maken. Sindsdien is ze niet meer gestopt. Hierna is ze Audiovisuele Kunsten aan LUCA School of Arts in Brussel gaan studeren. Deze studie onderbrak ze na een jaar, omdat ze aangenomen werd op de Nederlandse filmacademie. Leila schrijft naast film ook theater en poëzie en is actief als regisseuse. Haar inspiratie haalt ze veelal uit haar fascinatie voor waarom we doen wat we doen en worden we wie we worden. Verhalen moeten volgens Leila verbinden, je horizon verbreden en boven alles divers zijn.

Noen Brouwer | Regie Fictie Lichting 2021

Noen raakte op de middelbare school voor het eerst in aanraking met het maken van films. Door het keuzevak film werd ze actief begeleid bij het schrijven en maken van een korte film. Toen dit vak klaar was wist ze, dit is wat ik wil doen. Maar in welke vorm? Regie, scenario, of toch achter de camera? Na het behalen van haar diploma in 2015 besloot Noen dat ze meer ervaring op wilde doen en werkte zij voor verschillende films en tv-series, voornamelijk als regieassistent. Zo kwam ze er achter dat ze toch echt heel graag regisseur wilde worden. Noen studeert sinds 2017 aan de Filmacademie in de richting Regie Fictie. Ze vertelt graag verhalen over menselijke relaties die op scherp gezet worden. Films die je in het diepste van je emotie raken, is wat ze het liefst maakt.

Elvira Pouw | Projectleider

Elvira is projectleider van Wat is jouw verhaal? en inmiddels al 7 jaar werkzaam op de Filmacademie. Zij zorgt ervoor dat alles geregeld is, zodat de mentoren en de deelnemers zich volledig op het begeleiden van de deelnemers en het onwikkelen en schrijven van het scenario kunnen richten.    

Delen