Noen Brouwer | Regie Fictie Lichting 2021 | Mentor L01, L02 & L03

Noen raakte op de middelbare school voor het eerst in aanraking met het maken van films. Door het keuzevak film werd ze actief begeleid bij het schrijven en maken van een korte film. Toen dit vak klaar was wist ze, dit is wat ik wil doen. Maar in welke vorm? Regie, scenario, of toch achter de camera? Na het behalen van haar diploma in 2015 besloot Noen dat ze meer ervaring op wilde doen en werkte zij voor verschillende films en tv-series, voornamelijk als regieassistent. Zo kwam ze er achter dat ze toch echt heel graag regisseur wilde worden. Noen studeert sinds 2017 aan de Filmacademie in de richting Regie Fictie. Ze vertelt graag verhalen over menselijke relaties die op scherp gezet worden. Films die je in het diepste van je emotie raken, is wat ze het liefst maakt.

Thom Lunshof | Regie Fictie Lichting 2020 | Mentor L01, L02 & L03

Na zijn eindexamen in Leeuwarden heeft Thom,  tijdens zijn tussenjaar, veel ervaring opgedaan als regie- en productieassistent voor tv en film. Voor Thom was film uiteindelijk het medium dat hem de kans gaf verschillende audiovisuele disciplines te combineren. Zo maakt hij graag films met een uitgesproken vormgeving en wil altijd via het experiment de grenzen van film verkennen. Daarnaast wil hij films maken die de kijker uitdaagt en confronteert, films waarbij het antwoord niet meteen voor het oprapen ligt.

Indigo Burnett | Scenario Lichting 2022 | Mentor L02 & L03

Indigo liep als klein meisje al met een handycam rond om alles en iedereen om zich heen te documenteren. Al snel volgden de geschreven verhalen, sketches en toneelstukken, tot ze op haar twaalfde luidkeels verkondigde dat ze filmmaker wilde worden. Naast het schrijven speelde Indigo zelf in diverse jeugdtheatergroepen en belandde ze op de set van een serie, maar ontdekte zo dat ze liever achter de schermen te werk wilde gaan. Na een tussenjaar in New York werd Indigo in 2017 aangenomen op de Filmacademie, waar ze nu al een paar jaar zeer tevreden Scenario studeert. Terugkerende thema’s in haar verhalen zijn moeder-kind relaties, familiebanden en coming-of-age. Na haar afstuderen wil ze zich eigenlijk storten op vrolijke animatieseries voor jong en oud.

Wessel van Wanrooij | Regie Fictie Lichting 2022 | Mentor L02 & L03

Een groot deel van zijn jeugd was Wessel erop gebrand om patholoog-anatoom te worden. Tot hij in het eindexamenjaar van de middelbare school besloot om zijn passie te volgen, namelijk: het vertellen van verhalen. De daaropvolgende jaren ontdekte hij dat film het medium was waarmee hij zijn verhalen wilde vertellen. Na een tussenjaar, een vooropleiding bij Open Studio en een derde aanmeldpoging werd hij in 2018 toegelaten tot de opleiding Regie Fictie. De verhalen die Wesel graag vertelt blijven trouw aan zijn interesses en fascinaties; sterven, de dood en het morbide vormen geregeld een leidraad in zijn films.

Amir Zaza | Regie Fictie Lichting 2022 | Mentor L02 & L03

In 2015 kwam Amir als een Syrische vluchteling in Nederland terecht. Na een zoektocht naar iets wat zijn nieuwsgierigheid, fantasie en hart de ruimte gaf besloot hij filmmaker te worden. Sinds 2018 volgt hij de opleiding Regie Fictie. De films die hem aanspreken zijn erg verschillend in genre, thema en verhaal. Bijvoorbeeld: The Shawshank Redemption, Inception, The RevenantGoodfellas, BiutifulJagten en Nightcrawler. Hij wil films maken die de mensen raken, vermaken, aan het denken zetten en nieuwe inzichten geven.

Kate Hummel | Regie Fictie Lichting 2022 | Mentor L02 & L03

Van jongs af aan was Kate al bezig met alles vastleggen, fotograferen en filmpjes maken. Op de middelbare school kreeg ze hier ook lessen in en in haar laatste jaar maakte ze een eerste 'korte film'. Toen ze deze aan haar klas liet zien was deze helemaal stil, ze waren geraakt. Toen besefte ze dat dit was wat ze wilde doen, films maken en mensen ermee raken, een verhaal vertellen wat ik je hoofd blijft zitten. Na eerst een jaar op de HKU te hebben gestudeerd heeft ze uiteindelijk aanmelding gedaan op de Filmacademie. Hier is ze vooral aan het onderzoeken hoe ze het medium film het beste kan inzetten om gevoelige onderwerpen aan te raken. 

Emma Nagelmaker | Scenario Lichting 2023 | Mentor L03

Na een wat moeizame start op de middelbare school, lukte het Emma om via de volwassenenopleiding havo tóch haar diploma te halen. Het enige probleem toen was, wat te studeren? Opgegroeid in een huis dat uitpuilde met boeken, films en muziek, was het plan sowieso om de kunstwereld in te gaan. Vanaf een jonge leeftijd schreef ze al verhalen, toen ze nog niet wist dat je heelal schrijft en niet het hele hal. Terwijl haar broer bezig was de scenario opleiding op de Filmacademie af te ronden, moedigde hij haar aan om aanmelding voor diezelfde opleiding te proberen. Op hoop van zegen deed ze dat en inmiddels is ze een gelukkige scenarist. Emma schrijft graag van alles en nog wat, maar het liefst is het allemaal een beetje absurd. Haar films moeten vermaken, maar ook aanzetten tot nadenken.

Maria Groot | Scenario Lichting 2023 | Mentor L03

Maria was van jongs af aan al verdwaald in haar eigen gedachtes. Via boeken, en later films, kwam ze erachter dat je die werelden kon verwezenlijken. Dit was echter niet haar enige passie. Alles heeft ze overwogen, van socioloog tot luchtverkeersleider worden. Na haar eindexamen havo deed ze voor de eerste keer toelating. Twee jaar later werd ze aangenomen op de opleiding scenario. Maria heeft na haar tweede jaar op de filmacademie een tussenjaar genomen en is begonnen aan Bèta-Gamma aan de UvA. Nu combineert ze de studies. Ze schrijft het liefst over de underdogs, al het lelijke, en hoe dat eigenlijk het mooiste is wat er bestaat. Haar doel is om haar laatste jaren op de filmacademie te gebruiken om te leren wie zij nou zelf is als schrijver.

Melvin Stewart | Scenario Lichting 2021 | Mentor L01 & L02

Melvin heeft zich van jongs af aan bezig gehouden met het schrijven van verhalen. Echter, tijdens zijn middelbare schooltijd verloor hij het schrijven een beetje uit het oog, ook al bleef hij volhouden ooit zijn eigen tv-serie te zullen opnemen. Onbewust van de mogelijkheden om zich professioneel te ontwikkelen als schrijver, koos Melvin voor de studie psychologie. Toch begon het na het behalen van zijn diploma weer te kriebelen. Melvin volgde enkele cursussen scenarioschrijven en verdiepte zich in de literatuur. Ondanks dat hij al jarenlang fulltime werkte als kinder- en jeugdpsycholoog en jeugdzorgwerker, besloot hij op latere leeftijd alsnog te kiezen voor zijn droom te schrijven voor film en tv en melde hij zich aan bij de Nederlandse Filmacademie. In de toekomst wil Melvin zich graag richten op tv-drama waarin mensen zichzelf herkennen, waaronder de jeugd uit de grote stad in het bijzonder.

Edson da Conceicao | Regie Fictie Lichting 2019 | Mentor L01

Edson studeerde in 2008 af aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Hij was destijds 20 jaar en vond zichzelf nog te jong en onervaren om zich aan te melden voor de Nederlandse Filmacademie. Hij is daarna meteen het werkveld ingegaan en heeft zeven jaar als freelancer gewerkt als regieassistent, opnameleider, cameraman en editor voor verschillende korte films, speelfilms en commercials. Met zeven jaar ervaring bij verschillende departementen is hij aangenomen in 2015 aan de Nederlandse Filmacademie.
Edson wist van jongs af aan dat hij verhalenverteller wilde worden. Het liefst vertelt hij verhalen die mensen recht in het hart raken. Hij heeft een enorme fascinatie voor persoonlijke verhalen en is altijd op zoek naar de verhalen achter de persoon.

 

Perla Vita Beerens | Scenario Lichting 2019 | Mentor L01

Perla groeide op in het zuiden van Limburg waar ze haar passie voor film ontwikkelde. Met een camera maakte ze tot haar zeventiende eigen korte films tot ze het vak scenarioschrijven ontdekte en alleen nog maar wilde schrijven. Ze besloot zich meteen aan te melden voor Scenario op de Filmacademie en werd in 2015 aangenomen. Tijdens haar jaren op de Filmacademie heeft Perla een stijl ontwikkeld gericht op een jonge doelgroep waar haar personages het plot leiden. Ze ziet en vertelt het liefst films met zware thema’s in een geestig en luchtig jasje.

Leila Sahir | Scenario Lichting 2021 | Mentor L01

Leila was van jongs af aan al gefascineerd door verhalen in de breedste zin van het woord. Toch duurde het nog even voor ze hier ook echt iets mee ging doen. Na een niet zo succesvolle middelbare schoolcarrière volgde een lome zoektocht, naar wat het toch was wat ze wilde doen met haar leven? Zo ging ze eerst werken, probeerde verschillende opleidingen uit en kwam na een lange tijd uiteindelijk in aanraking met een theaterfestival voor jongeren waar ze uitgedaagd werd om zelf te schrijven en te maken. Sindsdien is ze niet meer gestopt. Hierna is ze Audiovisuele Kunsten aan LUCA School of Arts in Brussel gaan studeren. Deze studie onderbrak ze na een jaar, omdat ze aangenomen werd op de Nederlandse filmacademie. Leila schrijft naast film ook theater en poëzie en is actief als regisseuse. Haar inspiratie haalt ze veelal uit haar fascinatie voor waarom we doen wat we doen en worden we wie we worden. Verhalen moeten volgens Leila verbinden, je horizon verbreden en boven alles divers zijn.

Elvira Pouw | Projectleider

Elvira is projectleider van Wat is jouw verhaal? en inmiddels al 7 jaar werkzaam op de Filmacademie. Zij zorgt ervoor dat alles geregeld is, zodat de mentoren en de deelnemers zich volledig op het begeleiden van de deelnemers en het onwikkelen en schrijven van het scenario kunnen richten.    

Delen