Divya Kohli

Divya Kohli

Course
Productie
Class
2018
Website
www.divyakohli.com
Email
dmkohli2@gmail.com

Divya Kohli studeerde, na het behalen van haar Gymnasiumdiploma, Media en Cultuur aan de UvA. Na een jaar stapte ze over naar de Nederlandse Filmacademie om daar Productie te gaan studeren. In haar tweede jaar produceerde ze de korte fictiefilm Je Moeder (2015, Daan Groot) en een documentaire over het leven in een isoleercel (2015, Eva Julia Manneke).

Het jaar daarop produceerde zij de korte film LIV (2016, Zara Dwinger) die geselecteerd werd voor Go Short International Short Festival in Nijmegen en voor Short of the Week. In hetzelfde jaar produceerde zij de documentaire De liefhebbende zoon (2016, Arjen Sinninghe Damsté). Ze deed de Post-productie van JUNKSKE (2017, Vincent Tilanus) ook deze werd geselecteerd voor Go Short International Short Festival in Nijmegen.

In haar eindexamenjaar produceert ze de fictie dansfilm SISTERS (2018, Daphne Lucker) en doet ze de Post-productie van de documentaire Zelf (2018, Carolien van Maaswaal).

Zij heeft gedurende vijf maanden een research- en redactiestage bij het documentaire productiebedrijf Een van de jongens gelopen en werkte voor het productiebedrijf Keyfilm. Vorig jaar regisseerde zij de videoclip voor de band REINO.

Ze gaat binnenkort een korte opleiding volgen aan de wereldwijd gerenommeerde Berklee College of Music, Boston, VS, om zich te richten op haar eigen muziek en daarna film en muziek te combineren. Ze schrijft en componeert haar eigen muziek en treedt ook op. Ze speelt dwarsfluit, piano, gitaar en zingt. Ze maakt ook hoge kwalitatieve tekeningen en schilderijen.

Back to list
Share