Gregory Samson

Gregory Samson

Gregory wist vanaf de middelbare school al dat hij naar de Nederlandse Filmacademie wilde en deed daarom ook, na het behalen van zijn diploma, toelating aan het Mediacollege Amsterdam. Hier volgde hij de studie Audiovisuele Vormgeving en Animatie. Deze opleiding gaf hem de mogelijkheid om te proeven van verschillende departementen. Zowel tijdens als na deze opleiding is hij als freelancer gaan werken als acteur, cameraman, editor, opnameleider en gripper, voor korte films, speelfilms en bedrijfsfilms. Gregory heeft naast het Mediacollege ook een deeltijd studie gevolgd aan de TV Academy en heeft gewerkt voor mediabureau Tuvalu media en de KRO-NCRV. 

Hij heeft diverse ervaringen opgedaan als acteur en heeft daarom een speciale affiniteit voor acteursregie ontwikkeld. Gregory is in 2016 gestart aan de Nederlandse Filmacademie (Regie Fictie), waar hij de films Zo Goed Als Dood (2017), Vergeet Me Niet (2018) en Uitgesproken (2019) heeft geregisseerd. In het derde jaar regisseerde hij een commercial voor de Pindakaaswinkel. Gregory studeert af aan de Nederlandse Filmacademie met twee korte films, Blauwe Maandag en Disconnect.

Gregory wil na de Filmacademie groeien als regisseur van fictiefilms en commercials. De afgelopen negen jaar is zijn drang om verhalen te vertellen alleen maar groter geworden. Hij is gegroeid als maker en klaar om zich aan de wereld te laten zien. 

Back to list
Share