Roshan Nejal

Roshan Nejal

Voordat Roshan begon op de Filmacademie, heeft hij vier jaar gewerkt als zelfstandig maker voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Als regisseur was hij destijds verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van levensbeschouwelijke programma's. Daarnaast heeft hij veel camera- en montagewerk gedaan voor diverse reportages van de NPO.  Op de opleiding Regie Documentaire zocht en vond hij een filmische verdieping van het vak.  

Al vanaf het eerste jaar richtte Roshan zich op storytelling in Virtual Reality en onderzocht hij de inhoudelijke mogelijkheden van deze nieuwe technieken. Tijdens zijn stage verzorgde Roshan de postproductie van een VR-documentaire; met het filmplan waarmee hij afstudeert, hoopt hij uiteindelijk zijn volgende VR-documentaire te maken waarin mensen middels een verzwaard trainingsvest in een virtuele ruimte het gevoel van morbide obesitas kunnen ervaren.  

Zijn afstudeerfilm Deepfake Therapy (2020) gaat over nabestaanden die via een laptop hun overleden dierbaren spreken. In de toekomst hoopt Roshan meer films te maken over de invloed van nieuwe technologieën op gewone mensenlevens. 

 

Back to list
Share