Leilany Sanz

Leilany Sanz

Course
Productie
Class
2021
Email
leilanysanz@outlook.com

Leilany liep stage bij Phanta Film.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied? 
Naar mijn mening is het mooie aan werken in de film dat elk project anders is. Je komt veel in aanraking met nieuwe mensen, nieuwe plekken en nieuwe onderwerpen. Daarnaast heeft het producentschap mij het meest getrokken omdat ik energie haal uit de inhoudelijke kant van het vertellen van verhalen in combinatie met de zakelijke aspecten die komen kijken bij het maken van film. Ik werk altijd nauw samen met de gehele crew om op deze manier erg betrokken te zijn tijdens de ontwikkeling van het verhaal en bij het visualiseren van deze uiteindelijke vertelling. Ook houd ik van de energie die er heerst tijdens het maakproces binnen een crew als je samen keihard werkt aan een film waar je in gelooft. 

Wat zijn je toekomstplannen? 
Na het afstuderen wil ik deel uitmaken van een team dat een frisse en diverse blik heeft op film. Ik wil graag samenwerken met verschillende productiehuizen om er zo achter te komen waar ik het beste thuishoor. In de toekomst wil ik mijn eigen films gaan produceren. Dan wil ik energieke en innoverende verhalen vertellen, van experimentele films tot films met een lach en een traan. 

Waar haal je inspiratie uit?  
Mijn inspiratie haal ik uit de mensen om mij heen, gesprekken die ik voer, dingen die ik meemaak en dingen waar ik van droom nog mee te mogen maken. 

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt? 
Wie niet waagt, wie niet wint.

Op welk project ben je het meest trots? 
Natuurlijk ben ik op al mijn projecten trots omdat ik overal iets van heb opgestoken maar er zijn twee projecten die er voor mij uitsprongen. Mijn afstudeerfilm COCON en mijn derdejaars documentaire Jij, mijn zelfbewustzijn. Doordat de corona periode voor iedereen zwaar was vonden wij het heel belangrijk om met COCON geen zware film maar juist een energieke, frisse en amuserende film te maken. Tot op heden wordt iedereen heel erg vrolijk van de film en dat was precies waar we het voor deden. Ook op mijn derdejaars documentaire Jij, mijn zelfbewustzijn ben ik trots. Samen met regisseuse Lotte Salomons, waar ik al mijn documentaires mee heb gemaakt, zijn wij de uitdaging aan gegaan om een super experimentele en poëtische film te maken. Het ontwikkel en maak proces ging zeker niet volgens het boekje, wat het daarom extra leerzaam en uitdagend maakte.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen? 
Uitdagingen aan gaan, nieuwe mensen ontmoeten, verhalen vertellen en altijd blijven ontdekken. 

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie? 
De vrijheid en de middelen die ik tot mijn beschikking heb gehad op de Filmacademie. Hierdoor heb ik mijn smaak en interessegebieden binnen film door de jaren heen weten te ontwikkelen. 

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar? 
Ik begon de filmacademie met een duidelijk plan: het produceren van fictiefilms. Door de jaren heen kwam ik er achter dat mijn interesses veel breder lagen dan alleen dat. Ik ontdekte dat mijn hart niet alleen bij fictie ligt, maar evenveel bij het maken van documentaires en commercials. 

 

Internship

Phanta Film

Back to list
Share