Anneliek Noordermeer

Anneliek Noordermeer

Anneliek Noordermeer (Dirksland, 1999) groeide op in de landelijke omgeving van Brielle. Na haar middelbare school begon ze aan de opleiding AV-specialist aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hier begon haar fascinatie voor het vak montage. 

Om zich verder te ontwikkelen besloot ze zich aan te melden voor verschillende hogescholen waaronder de Willem de Kooning Academie, St. Joost en de Nederlandse Filmacademie. Na op alle drie de scholen aangenomen te zijn, wist Anneliek al snel dat de vakrichting Montage aan de Nederlandse Filmacademie de plek voor haar zou zijn. 

Tijdens haar studie werkte ze met veel passie aan verschillende projecten en liep ze in haar derde studiejaar stage bij Bas Icke en Jasper Quispel. 

Anneliek werkt graag aan diverse producties. Haar interesse ligt bij zowel fictie als documentaire, waarbij ze een hybride vorm ook kan waarderen. Ze is een betrokken editor die gefascineerd is door het spelen met tijd, vorm en psyche, hierbij is ze altijd op zoek naar de meest optimale vertelling waarbij de gedachte van de maker achter de film tot uiting komt. Sociaal en creatief zijn is voor haar de leidraad in haar werk. 

Anneliek studeerde in 2023 af met de films Cinder (Carmen Maria & Stijn van der Plas), Merhamet (Matthijs Sluijs) en On the Edge of Life, I Saw a Film (Razan Hassan). 

Back to list
Share