Bart Griepink

Bart Griepink (Wijk bij Duurstede, 1999) studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie in 2023 in de richting Visual Effects & Immersive Media. De passie voor VFX ontstond bij Bart al op jonge leeftijd toen hij zichzelf VFX skills aanleerde met behulp van tutorials op YouTube. Nadat hij een cursusjaar film bij Open Studio had gevolgd, zette hij deze passie voort op de Filmacademie en heeft hij zich gespecialiseerd in compositing. Om zo veelzijdig mogelijk te zijn, heeft hij zichzelf extra skills aangeleerd aan de FX kant met pyro simulaties in EmberGen en aan de CG kant in Blender.

In zijn tweede jaar heeft Bart de kans gehad om één van de remote compositors te zijn bij de korte film Moon (Toy Lei, Los Angeles) onder leiding van de VFX supervisor Cristin Pescosolido. Deze film is uiteindelijk finalist geworden bij de Cinespace contest van NASA in 2022.

In het derde jaar is hij compositor geweest voor o.a. Exolvo (Leeloo Bénézra, 2021), Eos (Razan Hassan, 2022), en Solon (Praba Anandasundaram, 2022). Tijdens zijn stage bij Framestore in London heeft hij meegewerkt als compositor aan de Netflix serie The Crown (Peter Morgan, 2016-2023).

In zijn afstudeerjaar heeft Bart als compositor meegewerkt aan meerdere afstudeerfilms waaronder Cinder (Carmen Maria, Stijn van der Plas) en was hij VFX supervisor voor Hallelujah Amsterdam! (Mees van den Hurk) en Paul en Paul (Hugo Drechsler).

Back to list
Share