Nadine Jansen

Nadine Jansen

Course
Productie
Class
2023
Email
nadine.j99@gmail.com

Nadine Jansen (Amsterdam, 1999) heeft na het behalen van haar gymnasiumdiploma eerst de cursus productie gevolgd aan de Nederlandse Filmacademie ter voorbereiding op de bachelor. Tijdens haar studie heeft ze voor Brommer op zee (VPRO) een korte po√ętische video geproduceerd, voor The New Originals de commercial Get in tune en de videoclip LOVE&BS. Het laatstgenoemde was genomineerd op het Nederlands Film Festival voor de XITE Music Video Award 2020. Daarnaast heeft ze zich binnen research en dramaturgie verder ontwikkeld tijdens haar stage bij HALAL Docs bij de film I love her, but this shit is toxic (werktitel) (Amanda van Hesteren).  

Nadine studeert af met de documentaires Paul en Paul (Hugo Drechsler) en A TOMATO TRAGEDY (Kiriko Mechanicus) in de rol van dramaturg, en met de fictiefilms Kleingeld (Daniel Bakker) en Deus ex Vagina (Paulien van Hummel) in de rol van producent. Daarnaast regisseerde ze de afstudeercommercial Kijk omhoog, zie elkaar in samenwerking met SIRE. 

Na de Filmacademie wil Nadine zich verder ontwikkelen als researcher, dramaturg en regisseur binnen fictie, documentaire en commercials.

Back to list
Share