Paulien van Hummel

Paulien van Hummel

Paulien van Hummel (Amsterdam, 1999) kenmerkt zich als regisseur door binnen haar films de gelaagde en driedimensionale belevingswereld van de vrouw voorop te stellen. Ze zet zich in om onbegrepen en ongehoorde verhalen te vertellen om zo taboes te doorbreken. Met haar afstudeerfilm Deus ex Vagina (2023) vertelt zij het verhaal van een jonge vrouw in de vervroegde overgang en de eenzaamheid en het onbegrip dat hierbij komt kijken.

Paulien heeft een grote passie voor geluid en naast dat een zintuigelijke auditieve ervaring een belangrijk deel is van haar films, ontwikkelt ze zich op interdisciplinair gebied en maakte samen met sound designer Camiel Muiser een audio-installatie. Hiervoor gebruikten ze de foley-opnames van Deus ex Vagina. Verder regisseerde ze tijdens haar studie twee commercials en de explosieve korte fictie 111 (2022).    

Paulienmaakt wat ze zelf wil zien, heeft goed zicht op het huidige filmlandschap en hoe zij hier aanvulling op kan geven. Ze gaat na haar studie aan de slag met de ontwikkeling van films, series, en commercials.

Back to list
Share