Stan Visser

Stan Visser

Course
Cinematography
Class
2023
Email
stan.visser@gmail.com

Stan Visser is een gepassioneerd filmmaker die vanuit de inhoud van het verhaal een vorm kiest die hier zijns inziens het beste op aansluit. Stan heeft zijn liefde voor filmmaken op een vroege leeftijd ontdekt. Als klein kind paradeerde hij door de woonkamer schreeuwend dat hij een supermodel wilde zijn. Dit sloeg snel over naar acteur, waarna hij zich inschreef bij een castingbureau. Op zijn eerste auditie werd hij gelijk gecast en het voelde als zijn roeping. Op de set zat hij zich alleen stierlijk te vervelen vanwege het lange wachten. Hij keek naar de crewleden die als een bijenkolonie te werk gingen en toen wist hij het zeker: daar hoor ik thuis. 

Tijdens zijn studie heeft Stan veel geleerd over verschillende cameratechnieken, belichting en de stappen binnen postproductie. Stans passie voor film raakt niet alleen de cinematografische kant, maar rijkt verder binnen de visuele departementen. Production Design is een vak waar hij zich verder in zou willen ontwikkelen na het behalen van zijn diploma. 

Binnen de Filmacademie heeft hij samengewerkt met veel regisseurs, maar heeft hij vooral met Edward de Jong een klik ontwikkeld. Buiten school hebben zij de korte film Suni (2022) gemaakt, die drie weken in het hele land in de bioscopen te zien was. Vervolgens zijn zij samen afgestudeerd met de film Niks Gebeurd. Ook draaide en regisseerde hij een eindexamencommercial voor SIRE Niet jouw schuld, wel jouw last! 

Stan werkt ook veel samen met regisseur en oud-academiestudent Kate Hummel. Ze hebben een bijzondere manier van samenwerken ontwikkeld die vanuit wederzijds vertrouwen uitgaat. Ook met documentaire-regisseur Kiriko Mechanicus (jaargenoot van Stan) ontwikkelde hij een band tijdens de studententijd. Op speelse wijze halen zij het beste in elkaar naar boven. 

Stan zal zijn focus in de eerste instantie leggen op het maken van videoclips, commercials en korte films. Uiteindelijk hoopt hij dit geleidelijk uit te bouwen naar speelfilms en documentaires. 

Back to list
Share