Melvin Stewart

Melvin Stewart

Melvin liep stage bij Winchester McFly.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
De beste herinneringen heb ik aan mijn klas. We hebben veel gelachen: pasta pesto & wijn, party crashen in Engeland, Lil' Kim quoten in de les, proberen binnen te sneaken bij de première van Hollands Hoop en de set van Atlanta.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Mezelf ontwikkelen als schrijver was natuurlijk mijn belangrijkste doel. Maar voordat ik aan de opleiding begon, was ik me er niet van bewust hoe belangrijk het is de andere departementen tijdens het schrijven in gedachte te hebben en ook de samenwerking op te zoeken. Vakken gericht op bijvoorbeeld cinematografie, production design en editing bleek ik interessanter te vinden dan ik had gedacht en de kennis heeft mijn werk verbeterd.

Op welk project ben je het meest trots?
Tijdens onze eerstejaarsoefening was ik de schrijver van het project. In de film verandert de dagdroom van een depressieve jongen in een nachtmerrie, dus dacht ik tijdens het schrijven lekker los te kunnen gaan door de hoofdpersoon te laten schreeuwen en huilen. Ik wist toen nog niet dat ik dat allemaal zou gaan spelen. De lange repetities en de opnames waren erg vermoeiend, maar we mogen trots zijn op het eindresultaat.  

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
"Er komt altijd een volgend moment. De kunst is om nieuwsgierig te blijven naar dat volgende moment." Deze uitspraak ontdekte ik tijdens het bingen in de eerste lockdown.

Waar haal je inspiratie uit? 
Ik kan mijn inspiratie overal vandaan halen. Dingen die ik meemaak, mensen die ik op straat zie, de media. Muziek is een grote inspiratiebron. Voor bijna elk project heb ik mijn eigen soundtrack om op te schrijven. Inspiratie komt vaak wanneer je het niet verwacht. Je hebt opeens een geniaal idee, maar omdat je vingers onder de kipfilet zitten of omdat je in een Zoom meeting zit, pak je niet je telefoon om het te noteren. Achteraf raak je gefrustreerd, want je kunt je van dat idee niets meer herinneren, behalve dat het je sowieso een Gouden Kalf-nominatie zou hebben opgeleverd.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil me verder ontwikkelen in het schrijven van series. Ook lijkt het me leuk om mijn studie met mijn werkervaring te combineren door schrijflessen te geven aan kinderen en jongeren.

Back to list
Share