Yavuz Selim Işler

Yavuz Selim Işler

Course
Cinematography
Class
2021
Website
www.yavuzselimisler.com
Email
me@yavuzselimisler.com

 Yavuz liep stage als camera operator bij de Netflix serie Dirty Lines.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie? 
Je zit met 80 andere filmmakers in een jaar gepropt die allemaal net zo gepassioneerd zijn als jij, dat herken je terug in de momenten dat je één minuut voor sluitingstijd van de academie nog steeds hard bezig bent om alles af te maken. 

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Dat het aanvoelde als één jaar, nee maar serieus. Het feit dat je zoveel hebt gedaan in een korte tijd, zoveel uren hebt gestoken in het vakgebied met anderen. Dat je ziet dat je groeit, dat je vrienden groeien, dat iedereen groeit!

Op welk project ben je het meest trots?
Op elk project waar ik iets nieuws heb geprobeerd. Mijn tweedejaars film Mehmet & Tim, omdat dat mijn eerste fictieproject gedraaid op film was, en ook de eerste lovestory is die ik heb gedraaid. Mijn derdejaars film Para omdat deze fullnight film exact het stijltje en subjectieve sfeertje neer heeft gezet dat ik altijd al een keer had willen maken. Viral vanwege de grote production value en verschillende locatie’s, en de VFX-film So What omdat ik nog nooit zo’n grote visual effects heavy film heb gemaakt met een volledig computer-geanimeerd karakter.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
“If somebody tells you there’s a rule, break it, that’s the only thing that moves things forward” – Hans Zimmer

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Ik vind het enorm cool dat je als cinematographer bezig bent met een wereld creëren. Een wereld waarin je je kijker kan vastpakken en samen hand-in-hand mee kan verdwalen. Als D.O.P. ben je de laatste persoon op set die nog zoveel controle kan hebben over de wereld die na drie maanden van het scherm af spat!

Waar haal je inspiratie uit?
Uit makers die beter zijn dan ik en uit alles waar ik nog niks vanaf weet. Ik ben niet van realisme, want dat kennen we allemaal al. Film is juist iets cools waar je iets nieuws van kan leren over zaken die nu nog onbekend voor je zijn. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Gelijk verder met waar ik mee bezig was, draaien! En veel vrienden bezoeken over de wereld die ook in film werken. 

Wat zijn je toekomstplannen? 
Mijn jongensdroom is om te eindigen in Hollywood, en dat werkt alleen door aan dingen te werken die groter zijn dan ik en mijzelf in een omgeving te bevinden met mensen die beter zijn dan ik. Ik hoop door veel te operaten voor D.O.P’s mijzelf langzaam aan een weg te kunnen banen naar de grote wereldindustrie. Want internationaal werken is voor mij echt een must. Ik wil films maken die universeel zijn en wordt begrepen door de hele wereld, vandaar Hollywood.
 

Back to list
Share