Voorbereiding Beroepspraktijk: Juridische aspecten van het ondernemerschap

maandag 14 december 2020, 17:15 - 18:45 uur
Online / Livestream

Op tien maandagen in studiejaar organiseert de Filmacademie van een lezing voor studenten en alumni van de Filmacademie ter oriëntatie op de Beroepspraktijk. Deze lezingen zijn ook toegankelijk voor studenten en alumni van alle academies van de AHK.

Op maandag 14 december vertelt Roland Wigman je alles over de juridische aspecten van het ondernemerschap.

Bijna alles wat je dagelijks voor je werk doet, heeft een juridische dimensie. ​​​​De inkoop van hulpmiddelen of apparatuur is bijvoorbeeld al een overeenkomst. Maar wat als het te laat wordt geleverd en je daardoor zelf niet op tijd kan leveren en je om die reden een schadeclaim aan je broek krijgt?

Of: je huurt iemand in, die maakt een fout, je verliest de opdracht en de dag daarna ligt ook nog eens de claim van de belastingdienst in de bus vanwege de loonheffing die je had moeten inhouden.
Of je bent al tien dagen bezig en je krijgt een telefoontje dat de opdracht toch niet doorgaat en nee, ze betalen geen vergoeding want je had nog niet moeten beginnen….
Moet je daar nou voortdurend over nadenken, steeds bij stil staan? En hoe kom je dan tot je werk? Over contracten, algemene voorwaarden, aansprakelijkheid, verzekeringen, freelance overeenkomsten en wat er nog meer juridisch voorbij komt voor de beginnende zelfstandig ondernemer.

Roland Wigman is meer dan 25 jaar advocaat. Zijn praktijk bestrijkt alle facetten van het filmmaken: ontwikkelen, financieren, produceren en exploiteren. Hij heeft zelf vijf jaar voor een filmproducent gewerkt en die ervaring meegenomen naar zijn advocatenpraktijk. Vele spelers in de filmindustrie weten hem te vinden: producenten en financiers, evengoed als schrijvers, regisseurs en crewleden

Online lezing
Deze lezing vindt online plaats. De link naar de online omgeving wordt maandagmiddag 14 december gestuurd door de Filmacademie naar iedereen die zich heeft gemeld.

Aanmelden kan via deze link.

Delen