Regie fictie
Welk verhaal wil jij vertellen? Misschien zie je jezelf al zitten in die stoel met je naam erop. Of misschien heb je een rijke fantasie en kan je die kwijt in film. Hoe dan ook, als regisseur wil je een verhaal vertellen. Je hebt een mening over de wereld waarin je leeft. Hoe je dat verhaal vertelt, hangt af van jouw creativiteit, talent, originaliteit en visie.
Filmen is samenwerken
Filmprojecten zijn altijd projecten die in nauwe samenwerking met verschillende disciplines worden gerealiseerd. Als regisseur moet je als geen ander inzicht hebben in het hele proces, van voorbereiding tot vertoning. Er wordt dus meer van je verwacht dan dramaturgisch inzicht en creativiteit. Je moet lef hebben en eigenzinnig durven zijn, maar ook inspirerend en besluitvaardig. Als regisseur moet je jouw visie onder woorden kunnen brengen, motiveren en verbeelden. Hoe krijg je anderen mee in jouw plannen, in jouw droom en jouw ideeën? Jij draagt straks de artistieke eindverantwoordelijkheid.
Opgeleid worden aan de Filmacademie betekent dat je wordt opgeleid tot verhalenverteller. We leven wat dat betreft in een interessante tijd. De huidige media bieden een scala aan kansen en uitdagingen. Uiteraard biedt de academie je vaardigheden in traditionele vertelvormen. Maar je zult ook de mogelijkheden in het vernieuwde werkveld optimaal leren benutten.
Regie fictie bied je uiteenlopende beroepsperspectieven. Sommige afgestudeerden vinden een plek bij een omroepbedrijf, anderen starten als regie-assistent om ervaring op te doen en weer anderen beginnen onmiddellijk aan hun eerste speelfilm.