Oscar en BAFTA Award voor team van oudstudent IMVFX

Gepubliceerd op

Ewoud Heidanus, een van de oudstudenten IMVFX van de Filmacademie die is gaan werken bij VFX Company Double Negative (DNEG) in Londen, heeft met zijn team een Oscar én een BAFTA Award gewonnen voor de film Interstellar. De Oscar werd uitgereikt voor "Best Achievement in Visual Effects" en de BAFTA Award voor "Best Special Effects".

Ewoud Heidanus, een van de oudstudenten IMVFX van de Filmacademie die is gaan werken bij VFX Company Double Negative (DNEG) in Londen heeft met zijn team een Oscar én een BAFTA Award gewonnen voor de film Interstellar. De Oscar werd uitgereikt voor "Best Achievement in Visual Effects" en de BAFTA voor "Best Special Effects".

Ewoud  Heidanus (tweede van links): "De kleine groepsfoto is met mensen uit mijn kamer van het team waar ik bij zat.  We werkten met dat team samen aan de prijs winnende Tesseract sequence uit Interstellar. Dit zijn allemaal compositors."

Direct na zijn opleiding aan de Filmacademie vertrok Ewoud naar Londen om daar te gaan werken bij Double Negative. Lees hier een interview met hem en met zijn studiegenoten Menno Dijkstra en Martin Necas-Niessner (2011). 

Lees meer op de website van DNEG

Delen