Meld je nu aan voor een oriëntatiejaar aan de Filmacademie

Gepubliceerd op

Ben je geïnteresseerd in een filmopleiding maar weet je nog niet precies welke richting bij je past? Wil je inzicht krijgen in de totstandkoming van een filmproductie en zou je graag aan de slag gaan als productie- of lichtassistent of assistent production design? Dan is één van de richtingen van het oriëntatiejaar van de Nederlandse Filmacademie misschien iets voor jou. Ook als je interesse ligt bij een andere vakrichting, kun je veel leren over het maken van een film, het werken binnen een crew en alle studiemogelijkheden aan de academie. 

In de periode van september tot en met juni kun je het oriëntatiejaar aan de Nederlandse Filmacademie cursus volgen. Het oriëntatiejaar bestaat uit twee delen, een deel theorie van ongeveer vier weken en een praktijkdeel. Het theoriegedeelte start in september. Aansluitend begint het praktijkgedeelte dat doorloopt tot de zomervakantie. In die periode assisteer je bij filmproducties van de Filmacademie. De lessen worden verzorgd door ervaren (gast)docenten. 

Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier.

Delen