Deelnemers gezocht Art & Society-programma AHK Culture Club

Gepubliceerd op

Ben jij nieuwsgierig naar nieuwe dwarsverbanden tussen kunst en samenleving? En wil jij ontdekken hoe je deze mogelijk kunt maken? Voor het Art & society-programma zoekt de AHK alumni met maximaal drie jaar praktijkervaring, die zeer gedreven zijn om werk met een maatschappelijke component te ontwikkelen vanuit de kracht en kennis van de eigen discipline.

In deze tijden – waarin de samenleving voor complexe vraagstukken staat en de artistieke praktijk onder druk staat – vindt de AHK het verkennen van nieuwe verbindingen tussen makerschap en samenleving van groot belang. Het Art & Society-programma van de AHK functioneert hiervoor als plek van experiment en valorisatie. Een interdisciplinair en sectoroverstijgend lab waar artistiek, maatschappelijk en technologisch onderzoek en makerschap samenkomen. De deelnemers hebben een werkplek in de AHK Culture Club en krijgen de ruimte om te creëren, te testen en elkaar te ontmoeten.

Het Art & Society-programma
Het Art & Society-programma is een postgraduate programma dat de AHK aanbiedt aan geselecteerde alumni die zich in de transitie bevinden van opleiding naar praktijk. Als deelnemer van het Art & Society-programma ben je negen maanden verbonden aan een programma waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Het programma biedt een leer- en onderzoekstraject waarin je – vanuit een eigen, concreet project – de maatschappelijke innovatiekracht van jouw werk en praktijk kan verdiepen. Het programma is een aanvulling op je eigen praktijk en het ontwikkelen en delen van kennis is een essentieel onderdeel van je deelname. Een docentaanstelling van 0,2 fte vormt dan ook een onderdeel van het programma.

Over de AHk Culture Club
De AHK Culture Club is een multifunctionele hotspot midden op het Marineterrein waar studenten, docenten en net afgestudeerden van alle academies samenkomen, elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Hier raken de verschillende kunstvormen elkaar die tot uiting kunnen komen in multidisciplinaire projecten. Er is plek en een podium voor openbare presentaties, voorstellingen, discussies en andere activiteiten. De deelnemers van het Art & Society-programma betrekken met elkaar de bovenste verdieping van de Culture Club en krijgen alle ruimte om die werkplek naar wens in te richten.

Lees hier meer over het programma, de deelname en de aanmelding.

Delen