VR Installatie ‘Let Nature Heal’ op 15 april in Eye (ResearchLabs)

Gepubliceerd op

Op zaterdag 15 april 2023 presenteert Immersive Media student Jacco Kooistra (Lichting ’23) een vroege versie van de VR installatie ‘Let Nature Heal’. De presentatie is onderdeel van de jaarlijkse ResearchLabs in Eye; een ontmoetingsplaats voor studenten van academies en universiteiten die samenkomen om er hun eigen werk te presenteren en dat van anderen te bekijken.

Jacco over de installatie:
'Onze samenleving heeft de afgelopen eeuwen het contact met de aarde verloren. Door het westerse comfort van het dagelijks leven staan we er niet meer bij stil hoeveel er werkelijk nodig is om te produceren wat we elke dag consumeren. Hebben wij als homo sapiens een God-complex? Zijn we uit balans geraakt met onze planeet? Misschien kan een nieuwe ervaring antwoorden geven op deze vragen.


Meer info


 

Delen