Elisabeth Ruijgrok

Elisabeth Ruijgrok

Opleiding
Production design
Lichting
2017
E-mail
elisabethruijgrok@gmail.com

In 2012 heeft Elisabeth een vooropleidingsjaar aan de ‘Gerrit Rietveld Academie’ gevolgd en afgerond. Na een paar maanden reizen startte ze in 2013 de opleiding Production design aan de Filmacademie.

In de zomer van 2016 liep Elisabeth stage bij Rieks Swarte,  theatermaker en vormgever. Tijdens deze stage heeft ze geholpen bij het ontwerpen en maken van de opera ‘The mother of black winged dreams’ (2016, Hanna Kulenti door DNOA) ,een locatievoorstelling in Apeldoorn. Daarnaast heeft ze Myrte Beltman geassisteerd in het art departement bij het maken van een ‘specialprop’ voor de televisieserie ‘Rundfunk’ (2016, Yannick van de Velden en Tom van Kalmthout).

Voor de film Het einde van het geslacht Vos (2016, Coen Eigenraam) en de internet commercial van C&A heeft Elisabeth portretschilderijen geschilderd en geassisteerd in beide art-departements. Verder heeft ze voor de trailer van ‘PostPanic’s ‘PanicRoom13’ (2016,Guido Ekker) speciale kostuums ontworpen en gemaakt. De trailer is genomineerd voor de ‘Excellence in Title Competition at SXSW 2017’ in Texas en staat in de top vijf trailers 2016 van ‘Filmshortage’.

Recent liep Elisabeth stage bij Nelli Bodt in het Art Department voor de televisiefilm ‘Malik’ (2017, Shady El-Hamus).

 

Na de academie wil Elisabeth zich verder gaan ontwikkelen als production designer, maar ook werken als illustrator, decorateur en special prop maker.

Terug naar lijst
Delen