Ernst Spyckerelle

Ernst Spyckerelle

Opleiding
Composing for Film
Lichting
2018
Website
www.ernstspyckerelle.com
E-mail
ernst.spyckerelle@gmail.com

Geboren als Belg, opgegroeid in Luxemburg, geland in Amsterdam. Als Beneluxer voelt Ernst zich het meeste thuis in het internationale Amsterdam, ondanks het feit dat hij zijn zachte g gehouden heeft.
Datzelfde eclectische verleden is ook terug te vinden in zijn muzikaal traject. Zijn opleiding zegt klassiek violist, maar zijn smaken en interesses gaan veel verder. Hij deelde het podium met jazz grootheden zoals Wayne Shorter, Justin diCioccio en Riccardo del Fra, speelde tango in rokerige Milongas, muziektheater met Angela Schijf, improviseert muziek op schilderijen en is ook terug te vinden in de avant-garde scene, waar hij met de grootste ernst - bad puns are the best puns - zijn viool desnoods doormidden zaagt. Alles voor de kunst.
Met zijn eigen ensemble - het Intercontinental Ensemble - heeft hij nu symfonieën van Beethoven, Schubert en Brahms op dieet gezet, om ze met 9 in plaats van 60 muzikanten te kunnen opvoeren. Het resultaat is binnenkort te vinden bij uw favoriete CD-handelaar.
Diezelfde gedrevenheid en openheid van geest hoopt hij toe te voegen aan de filmprojecten. In nauwe samenwerking met regisseur probeert hij altijd om elk project zijn specifieke klank te geven. Naast samenwerkingen met studenten van de NFA werkte hij hierom ook vaker samen met studenten van Luc Besson’s “Ecole de la Cité” (Parijs, Frankrijk)

Terug naar lijst
Delen