Roy Seerden

Roy Seerden

Tijdens zijn vorige opleiding tot grafisch ontwerper, specialiseerde Roy zich in concept, fotografie en esthetica. Na zijn afstuderen in 2009 begon hij als allround medewerker bij een aantal creative agencies waaronder Manja Otten Management, Edson Williams agency en Cake Film & Photography. Tevens was hij retoucheerder, assistent en vormgever voor verschillende fotografen.

De liefde voor documentaire en zijn brede interesse brachten hem uiteindelijk naar de Nederlandse Filmacademie. Hij maakte er onder andere Weinig van Elkaar, een portret van een 3-tal buren die noodgedwongen voor het eerst met elkaar in contact raken. In zijn derde jaar regisseerde hij Gras IJs Asfalt, een autobiografische film over een jongensdroom van vroeger die in elke fase van zijn leven een andere wending neemt. 

Roy heeft de ambitie om uiteenlopende documentaires te blijven maken. Films waarbij vormgeving en narratieve elementen betekenisvol samengaan en resulteren in een authentieke beleving, kloppend met de uniciteit van een onderwerp.

Terug naar lijst
Delen