Thomas van Noort

Thomas van Noort

Opleiding
Scenario
Lichting
2019
E-mail
thvnoort@gmail.com

Voordat Thomas aan de Filmacademie begon studeerde hij Journalistiek en daarna Media en Communicatie. Daar werd hij een allround mediamaker, marketeer en vooral storyteller. Naast zijn werk voor de studie schreef hij een aantal korte films en webseries, waaronder de korte, absurdistische webserie Ghost Corp (2017, Mischa Dols) voor 3LAB.
Door zijn journalistieke achtergrond is hij altijd al gefascineerd geweest in het spanningsveld tussen feit en fictie, documentaire en speelfilm. Voor zijn scriptie deed hij daarom onderzoek naar de rol van de scenarist in een pseudo-documentaire. En als storysupervisor was hij betrokken bij de documentaires Rustzoeker (2018, Max Baggerman), over een stadsnomade die buiten de maatschappij wil leven, en Later als je groot bent (2019, Max Baggerman), een studie naar de rol van verveling en de hedendaagse mens. Zijn kracht ligt in dramaturgie en het uitdenken van structuren en het bouwen van plot. Die kwaliteiten kon Thomas goed toepassen in zijn stage bij Lemming Film, waar hij research en ontwikkeling deed voor speelfilm- en serieprojecten. Zijn derdejaars film Eindhalte (Edson da Conceicao, 2018), een straatfilm over een zelfmoordterrorist die zijn geweten tegenkomt in de tram, werd geselecteerd voor het Go Short Filmfestival 2019.
Als kleine jongen was hij in de ban van de krachtige genrefilm, en de western in het bijzonder. Die liefde kon hij kwijt in het schrijven van de eindexamenfilm El Muerto (Lois Dols de Jong, 2019), een winterse western over een goudschat, hebzucht en familieverraad. Voor Thomas is schrijven geen solistenberoep. Hij is op z’n best als hij met anderen samenwerkt. Regisseurs, producenten, of andere scenaristen; het meeste plezier haalt hij uit samen brainstormen, verbanden leggen en mooie verhalen vertellen. In de toekomst wil hij zich dan ook meer toeleggen op het schrijven voor series en in schrijversgroepen.
 

Terug naar lijst
Delen