Pascalle Olthof

Pascalle Olthof

Opleiding
Cinematography
Lichting
2021
E-mail
pascalle.olthof@gmail.com

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
De beste herinnering, die ik heb aan de filmacademie, is de decoupage les in het derde jaar. Het was een inhoudelijke les, waarbij we meerdere scenes moest interpreteren, uitvoeren en vervolgens weer terug kijken. Daardoor leerden we heel veel in een korte tijd en zagen we snel wanneer iets wel of niet werkte en waarom niet.

Op welke projecten ben je het meest trots?
Het meest trots ben ik op mijn twee afstudeerdocumentaires: Man in de Kas en The Underdogs. Natuurlijk kijk je naar je eigen fouten en weet je dat het altijd beter kan, maar het neemt niet weg dat ik hier trots op ben. Beide projecten waren een mooie en leerzame ervaring.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Richard van Oosterhout was gastdocent tijdens een workshop op school. Ik weet nog dat hij tegen ons zei dat hij film ziet als een kunstvorm en dat in elk kunstwerk een onderzoek zit. Dat waren voor mij wijze woorden. Film is geen rekenformule welke constant herhaald kan worden. Even cliché gezegd: elke film die je maakt is anders en vraagt om een andere stijl/taal/ aanpak en dus een ander onderzoek. Ik vind het een hele bevrijdende gedachte dat film een kunstvorm is die je moet gaan onderzoeken. Het geeft ruimte voor het onbekende en om iets nieuws te gaan ontdekken.

Wat is het leukste uit jouw vakgebied?
Wat ik het leukste vind van mijn vakgebied is de zoektocht naar de visuele stijl en cameravoering en die vervolgens met zijn allen op de draaidagen tot leven te laten komen.

Waar haal je inspiratie uit?
Ik denk het gebruikelijke, waar iedereen zijn of haar inspiratie vandaan haalt. Schilderijen, boeken, foto’s, films series, leven om je heen etc. Dat wordt dan een geinig mengseltje in je hersenen en daar ontstaat dan wat uit. En dan hoop je dat je een origineel idee hebt verzonnen uit de bestaande informatie, die je dan bewust of onbewust hebt opgeslokt.

Wat is het eerste wat je gaat doen na je afstuderen?
Een hondenuitlaatservice beginnen. Nee, ik heb daar nog niet over nagedacht, eerlijk gezegd. Ik vind het draaien van documentaires en fictie projecten allebei heel tof om te doen. We gaan zien hoe het gaat lopen straks en wat er op me pad komt.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik zou heel graag een keer een roadmovie willen draaien.

Terug naar lijst
Delen