Sarah van den Bosch

Sarah van den Bosch

Sarah liep stage bij production designer Barbara Westra bij de film Lampje (Margien Rogaar).

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Onze afstudeerfilm is niet zonder horten of stoten tot stand gekomen. Wij hebben te maken gehad met een zieke papa van de regisseuse, haar oma waar de film over gaat, is tijdens het filmen overleden en de filmplanning is meerdere keren verschoven.  Dat wij ons met deze crew hierdoor niet uit het veld hebben laten slaan en we zoveel vertrouwen hadden in elkaar en in de film vind ik heel bijzonder. Ik denk dat al deze gebeurtenissen het extra urgent maakte om deze film te maken. Ik zal met veel liefde en trots terugkijken naar deze samenwerking. 

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
De grootse verrassing van afgelopen jaar was toch wel de komst van mijn kindje Morris. Hij is er aan het begin van de studie gekomen en de hele studie op de achtergrond bij geweest. Als ik straks afgestudeerd ben gaat hij naar de kleuterschool! Ik ben heel dankbaar voor alle steun en het vertrouwen van iedereen om mij heen; zowel docenten als medestudenten maar ook mijn (schoon)ouders en vriend. Dankzij alle steun van hen is het gelukt om het moederschap en de studie te combineren! 

Op welk project ben je het meest trots?
De animatiefilm Verlangen die ik heb mogen maken samen met de gehele VFX-klas was voor mij een super leerzaam en bijzonder project. Het was mijn droom om eigen schilderingen en tekeningen tot leven te laten komen in een animatie. Ik heb een unieke kans gehad dit te doen doordat mijn idee uitgekozen werd om te verfilmen. Het was echt bijzonder om mijn kleine prille ideetje verder te mogen ontwikkelen met klasgenoten tot een prachtig animatiefilm. De aquarel schilderingen zijn letterlijk tot leven gekomen in een 3D-Animatie. 

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Ik vond een van de laatste lessen voor ons eindwerk heel inspirerend. Onze docent vertelde ons dat als een inspiratiemoment, gedachte of idee steeds terugkomt het dan waarschijnlijk een goed idee. Anders komt het niet steeds terug in je gedachten. De kunst is wel om dan dat idee verder uit te durven werken en het lef te hebben het serieus te nemen en er ook echt aan te beginnen. Deze uitspraak motiveert mij om je creativiteit en inspiraties serieus te nemen en zelfvertrouwen te hebben in je maken en kunnen.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Het bijzondere aan Production design is dat je de wereld van de personages en het verhaal van top tot teen mag ontwerpen. Ik vind het heerlijk om een scenario te lezen en na te denken hoe een huis van de personages ingericht zou zijn en de wereld om hen heen er uitziet. Het is een mooie uitdaging om een goede sfeer in het verhaal te brengen aan de hand van kleur, vorm en passende locaties en spullen. Ik denk dat je met een goede vormgevingsvisie onbewust veel emoties kan aanwakkeren. Het mooiste vind ik als het lukt om een waarachtige wereld te scheppen waar je als kijker in mee gaat maar dat je toch onbewust of bewust geraakt wordt door de schoonheid van wat je ziet. Die schoonheid opzoeken en uitdenken is denk ik het mooist van mijn vakgebied.

Waar haal je inspiratie uit? 
Inspiratie komt voor mij op verschillende momenten opzetten. Wanneer ik naar kunst kijk of mooie voorwerpen of gebouwen zie triggert dit bij mij ideeën. Ik probeer altijd beelden te verzamelen van dingen die ik mooi vind. Dit kan een foto zijn van een gebouw, een plaatje uit een tijdschrift of een ansichtkaart van een kunstwerk dat me aansprak bij een expositie. Deze verzameling van beelden werkt voor mij als een grote inspiratiebibliotheek waar ik doorheen kan bladeren als ik inspiratie zoek. Bij elk project pik je er andere dingen uit, en die combinaties helpen mij op weg om een ontwerpvisie te vormen bij een verhaal. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Zoveel mogelijk ervaring opdoen door veel te gaan werken. Daarnaast wil een aantal eigen concepten en ideeën verder gaan ontwikkelen en daar de juiste mensen bij zoeken om ze uit te gaan werken. 

Wat zijn je toekomstplannen? 
Verhalen vertellen in film, schilderingen en illustraties en zoveel mogelijk samenwerken met talentvolle verhalen makers!

Terug naar lijst
Delen