Siemen Versloot

Siemen Versloot

Opleiding
Productie
Lichting
2021
Website
siemenpostversloot.nl
E-mail
info@siemenversloot.nl

Siemen liep stage bij Feverfilm.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Het realisatiemoment in het eerste jaar dat iedereen die aangenomen was, dezelfde heftige passie voor deze kunstvorm heeft als ik. Vanaf dat moment heb ik me altijd thuis gevoeld tussen de studenten op de Filmacademie.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Dat ik een van de weinigen in productie was met een specialisatie, en de waardering die ik kreeg voor die gespecialiseerde kennis.

Op welk project ben je het meest trots? 
Ik vind het onmogelijk om er één aan te wijzen, ik kan namelijk niet trotser zijn dan op Viral (Shriejan Paudel, 2021), omdat wij als productieteam daar zoveel in hebben gestopt en er zoveel voor terug hebben gekregen. Als post-producent ben ik het meest trots op Kimiko (Faydim Ramshe, 2021), aangezien dat een project was waarbij in onmogelijk snelle tijd een manier moest worden onderzocht hoe we dat zouden gaan maken, en vanaf het begin kon ik dat proces ondersteunen vanuit mijn specialisatie.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt? 
"Je maakt een plan om ervan af te wijken" heeft mijn hele werkwijze bepaald. Je plant voor de situatie die je verwacht, en probeert aan alles te denken, maar dat is onmogelijk. Nieuwe obstakels op je pad eisen dat je jouw plan zonder morren weer opentrekt, om in plaats van op een rustige analyserende manier een snelle creatieve manier aan te nemen om problemen op te lossen die je niet ziet aankomen. 

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Mijn taak is het beste uit de creativelingen halen waar ik mee werk, door ze te geven wat ze nodig hebben om hun creativiteit ruim baan te geven. Daarvoor moet ik zelf ook creatief omgaan met de middelen die ik tot mijn beschikking heb, om zo te zijn voor iedere mogelijke situatie. Zo blijft iedere situatie waar je mee te maken krijgt een unieke uitdaging.

Waar haal je inspiratie uit? 
Alhoewel er weinig is wat geen inspiratie geeft, merk ik dat beweging mijn fantasie altijd goed doen. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Hopelijk mijn studentenhuis wisselen voor een normale huurwoning. Tegelijkertijd werk zoeken in het vakgebied waar ik mezelf op gericht heb, en dan maar eens een normaal slaapritme terug zien te krijgen. Zodra dat gelukt is, dan ga ik een groot feest geven dat ik geen student meer ben! 

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil mezelf graag verder ontwikkelen in het technische gedeelte van de post-productie, en wil op verschillende manieren daar kennis over opdoen. De komende jaren wil ik aan de slag bij de bedrijven en projecten die mij het meeste uitdaging geven. Uiteindelijk wil ik als freelance post supervisor aan de slag gaan, dat is de volgende mijlpaal waar ik naartoe werk.

 

Terug naar lijst
Delen