Hannah van Buchem

Hannah van Buchem

Opleiding
Scenario
Lichting
2023
E-mail
Hannahvanbuchem@gmail.com

Hannah van Buchem (2000) is een schrijver met een voorliefde voor tragikomische, bizarre situaties met ontzettend gewone, vaak oudere, personages. Het liefst blaast ze alledaagse gebeurtenissen op om de absurditeit ervan te benadrukken.

Zo worden in haar afstudeerfilm Daar moet nog wat mee (Carmen Maria, 2023; met co-scenarist Reowin Renkema) zussen en een broer op middelbare leeftijd geconfronteerd met misstanden in hun opvoeding. In de film Uniform (Carmen Maria, 2022) krijgt een eenzame handhaver een onverwachte kans op vriendschap. In Niet Thuis (Ties Kalker, 2021), geselecteerd voor de NFF Studentencompetitie, volgen we een traumatische familievakantie. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan de documentaire De Laatste Parochianen (Hugo Drechsler, 2022) waarin de kerkgangers in een vergrijzend dorp uit hun kerk worden verdreven.

Naast het schrijven voor film wil Hannah doorstuderen en zich op andere vormen van media oriënteren. Haar doel is om meerdere manieren van verhalen vertellen te beheersen. Voordat ze aan de Nederlandse Filmacademie begon heeft ze een Propedeuse in Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie behaald.

Terug naar lijst
Delen